Autorius apie receptą
Gumbo - tai tiršta sriuba, kuri yra verdama Jungtinių Valstijų pietuose, Luizianoje. Verdant gumbo privaloma naudoti svogūnus, salierų stiebus ir paprikas, tai ypatingi kreolų virtuvės ingredientai. Gumbo taip pat gali būti verdama ne tik iš žuvies (aš renkuosi šamą), bet ir mėsos arba krevečių. Ji yra patiekiama su virtais ryžiais ir pagardinta aštriais kajeno pipirais.
Nusipirkusi šamo internete vis ieškojau žuvienės recepto, kurią galėčiau išvirti ant laužo ir pagardinti šviežiomis vasaros pabaigos daržovėmis. Žvilgsnis internete užkliuvo už man dar negirdėtos ir neragautos sriubos-troškinio gumbo. Beje, buvau itin nustebusi, kai sužinojau, kad Jungtinėse Amerikos Valstijose yra net Nacionalinė Šamo Diena, kuri būna minima birželio 25 dieną, o šamas anglų kalba vadinamas catfish, tikrai įdomu, ir kodėl jis taip buvo pavadintas, gal dėl katės ir šamo ūsų panašumo? :)
Kadangi gaminau ant laužo, dideliame puode, tai ir ingredientų sunaudojau daug, drąsiai gali pavalgyti 8-10 žmonių. Tad ir matavau viską lėkštėmis. :)
Atsiliepimai