Charčio sriuba su kiaulienos faršu ir pupelėmis – tai soti, sušildanti, intensyvaus skonio sriuba, kurioje susijungia gruziniškos virtuvės įkvėpti ingredientai. Klasikinis charčio patiekalas paprastai ruošiamas su jautiena, tačiau šioje versijoje naudojamas kiaulienos faršas, suteikiantis patiekalui švelnesnį ir riešutinišką skonį.
Šios sriubos pagrindinės sudedamosios dalys yra kiaulienos faršas, kuris suteikia sriubai sotumo. Raudonosios pupelės prideda tekstūros ir yra papildomas baltymų šaltinis. Pomidorai ir prieskoniai prideda pikantiškumo ir aromatingumo. Sriubą galima užbaigti šviežiomis žolelėmis ir tarkuotu kietuoju sūriu.
Autorės komentaras - žinoma tai nėra klasikinė charčio sriuba, tačiau stipriai jos įkvėpta. Receptą radau sename močiutės sąsiuvinyje, kur ji rašydavo įvairias patiekalų interpretacijas ir netgi vadindavo šią sriubą harčio sriuba. O su močiute ginčytis nevalia :)
Gaminant pagal šį receptą išvirs tiršta sriuba, kurios receptas labai paprastas. Sriuba be ryžių, čia juos atstoja pupelės.
Janina
Atsakyti
Živilė
Atsakyti