Man asmeniškai šis receptas yra naujovė, neseniai jį susiradau internete ir nusprendžiau išmėginti. Šiek tiek pakoregavau pagal savo šeimos poreikius ir pasigaminau. Blynai gavosi drėgni ir tikrai gardūs. Verti išmėginimo!
Ingredientai
jogurtas: ~150 gramų (tinka tiek natūralus, tiek su priedais)
avižiniai dribsniai: ~4-5 valgomųjų šaukštų
soda: 1 arbatinio šaukštelio
kiaušiniai: 2
cukrus: 4 valgomųjų šaukštų (jeigu jogurtas saldus, cukraus kieki sumažiname)
cinamonas: 1 valgomojo šaukšto
obuoliai: 2
manų kruopos: 6-8 valgomųjų šaukštų (labai priklauso nuo obuolio)
Recepto paruošimas
1. Iš vakaro sumaišykite jogurtą su avižiniais dribsniais ir palikite avižinius dribsnius išbrinkti.
2. Kitą dieną pasiraitokite savo rankoves ir gaminkite blynus.
3. Į jogurto masę įdėkite sodą ir palikite suputoti keletai minučių.
4. Kiaušinius suplakite su cukrumi iki purios masės (maždaug 5 minutes), įmaišykite cinamoną ir jogurto masę.
5. Obuolius sutarkuokite burokinės tarkos pagalba, sudėkite į blynų tešlą ir įmaišykite manų kruopas.
6. Kepkite keptuvėje ant aliejaus arba sviesto kaitinant ant nedidelės ugnies.
7. Iškeptus blynus patiekite su mėgstamais pagardais ir skanaukite!