Morkų ir varškės blyneliai

2024-12-12 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Morkų ir varškės blyneliai
Morkų ir varškės blyneliai – tai ne tik gardus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar lengvai vakarienei. Šie blyneliai sujungia saldžių morkų ir švelnios varškės skonius, suteikdami patiekalui ypatingą tekstūrą ir aromatą. Be to, juose gausu vitaminų ir baltymų, todėl jie yra puikus pasirinkimas tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Miltai: vietoje kvietinių miltų galite naudoti speltos arba avižų miltus, kad blyneliai būtų sveikesni.
  • Cukrus: cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu, suteikiant blyneliams natūralaus saldumo.
  • Pienas: jei netoleruojate laktozės arba esate veganai, naudokite augalinį pieną, pavyzdžiui, migdolų ar avižų.
  • Varškė: vietoje tradicinės varškės galite naudoti rikotą arba grūdėtą varškę, kad blyneliai būtų dar švelnesni.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Morkų paruošimas: prieš dedant į tešlą, morkas šiek tiek pakaitinkite, kad jos suminkštėtų ir lengviau įsilietų į tešlą.
  • Tešlos konsistencija: jei tešla atrodo per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau pieno; jei per skysta – pridėkite šaukštą miltų.
  • Kepimas: kepkite blynelius ant vidutinės ugnies, kad jie tolygiai iškeptų ir nesudegtų.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: ~1500 kcal 
  • Kalorijos vienoje porcijoje: ~375 kcal 

Ingredientai

    • smulkiai tarkuotos morkos: ~100-150 gramų (tarkuotos smulkesne nei burokine tarka)
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 1 puodelio (140-150 gramų)
    • kepimo soda: 0,5 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • varškė: ~200-250 gramų
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: ~2 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį, galite keisti medumi)
    • pienas: 0,5 puodelio
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Morkų paruošimas: sutarkuotas morkas užpilkite ~3 v. š. vandens ir pakaitinkite mikrobangų krosnelėje 2–3 minutes arba keptuvėje, kol jos šiek tiek suminkštės. Palikite atvėsti.
  2. 2. Sausų ingredientų paruošimas: didesniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo sodą, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
  3. 3. Skystų ingredientų paruošimas: kitame dubenyje pertrinkite varškę per sietelį, įmuškite kiaušinius, įberkite cukrų, įpilkite pieną ir aliejų. Gerai išmaišykite, tada pridėkite atvėsusias morkas ir vėl išmaišykite.
  4. 4. Tešlos paruošimas: į skystų ingredientų mišinį palaipsniui įmaišykite sausų ingredientų mišinį, kol gausite vienalytę tešlą. Jei tešla per tiršta, pridėkite šiek tiek pieno; jei per skysta – šiek tiek miltų.
  5. 5. Blynelių kepimas: įkaitinkite keptuvę su ~2 v. š. aliejaus. Ant nedidelės ugnies kepkite nedidelius blynelius, dedant po 1 ne pilną v. š. tešlos. Atsargiai apverskite, nes blyneliai bus labai minkšti; tam galite naudoti dvi šakutes.
  6. 6. Patiekimas: patiekite blynelius karštus su mėgstamais priedais, tokiais kaip grietinė, uogienė ar medus.
  7. 7. Santrauka: Morkų ir varškės blyneliai – tai puikus pasirinkimas norintiems suderinti sveiką mitybą ir gardų skonį. Šis patiekalas ne tik praturtins jūsų racioną vitaminais ir baltymais, bet ir suteiks malonumą tiek pusryčių, tiek vakarienės metu. Išbandykite šį receptą ir mėgaukitės puriais, minkštais bei aromatingais blyneliais su visa šeima!

Atsakinėjama į Komentarą