Aebleskiver arba Daniškos spurgytės - blyneliai

2020-04-18 Autorius oSkanu.lt

Aebleskiver arba Daniškos spurgytės - blyneliai
Įdomesnių blynų tikriausiai dar nesate ragavę.. Pagaliau nusipirkau keptuvę, tai praeitą savaitgalį pražaidžiau.

Šios spurgytės blyneliai yra kilę iš Danijos. Receptų interneto puslapiuose radau įvairių: su kefyru, su kepimo milteliais, su mielėmis. Pati išbandžiau kepimo miltelius ir mieles. 

Kamuoliukai su mielėmis gavosi tokie sunkūs, arba miltų kiek padauginau arba tokie ir turėjo gautis. 

Receptas, buvęs ant pačios keptuvės pakuotės labiau patiko - juo ir pasidalinsiu su Jumis!

Ingredientai

    • miltai: 315 gramų (2 puodelių)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto (galima ir kiek daugiau, jei mėgstate saldžiau)
    • kiaušiniai: 4
    • pienas: 500 mililitrų (2 puodelių)
    • sviestas: 60 gramų (4 valgomųjų šaukštų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą ištirpinkite.
  2. 2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
  3. 3. Kiaušinių trynius lengvai paplakite, supilkite pieną ir ištirpintą sviestą.
  4. 4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų bei druską. Sumaišykite su trynių-pieno mase.
  5. 5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Juos atsargiai įmaišykite į tešlą.
  6. 6. Tešla gausis ganėtinai skysta.
  7. 7. Teptuko arba skudurėlio pagalba ištepkite kiekvieną keptuvės duobutę aliejumi arba tirpintu sviestu.
  8. 8. ... Ir kepkite!
  9. 9. Pastebėjimas: Youtube radau kaip gražiai žingsnis po žingsnio kepa šiuos blynelius su specialia keptuve, tai prisegu Jums jį pažiūrėjimui, jeigu būtų įdomu. :)
  10. 10. Iškepusius pabarstykite cukraus pudra. Labai gardu su įvairiomis uogienėmis arba su šokoladu. Vieni labai skanu su arbata arba kava. Pasilepinkite!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.


Cinamoniniai blynai
(3)