Saldūs minkšti moliūgų vafliai

2024-11-10 Autorius Jurgittos receptai

Saldūs minkšti moliūgų vafliai
Saldūs minkšti moliūgų vafliai – tai puikus desertas, kuris sužavės ne tik savo saldumu ir aromatu, bet ir subtiliai paslėptu moliūgo skoniu. Šis receptas yra puikus pasirinkimas rudeniui, kai moliūgai tampa sezono žvaigždėmis. Naudojant moliūgų tyrę, šie vafliai tampa minkšti, purūs ir maistingi. 

Šie vafliai yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui. Jie lengvai paruošiami ir greitai iškepami, o šaldyta moliūgų tyrė leidžia išsaugoti rudens skonį visą žiemą. Jei norite pakeisti šiek tiek šio recepto – pateikiame keletą alternatyvų ingredientams.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Moliūgų tyrė: jei neturite moliūgo, galite naudoti saldžią bulvę arba morkų tyrę, kurios taip pat suteiks saldumo ir kreminio skonio.
  • Graikiškas jogurtas: galima pakeisti bet kuriuo augaliniu jogurtu (kokosų ar migdolų), ypač jei norite sukurti augalinės kilmės variantą.
  • Cukrus: šį ingredientą galite pakeisti medumi, agavos sirupu arba kokosų cukrumi.
  • Miltai: vietoje kvietinių miltų galite naudoti avižinius, speltos ar migdolų miltus, kurie taip pat tinka kepiniams.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Vafliai bus traškesni, jei į tešlą pridėsite šiek tiek sviesto arba aliejaus.
  • Prieš kepdami, į vaflinę lengvai apipurkškite šiek tiek aliejaus, kad vafliai neliptų ir būtų lengviau išimami.
  • Pridėkite į tešlą šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės, kad gautumėte gaivesnį aromatą.

Kalorijos

  • Kalorijų kiekis iš viso: ~750 kcal
  • Kalorijos vienai porcijai: ~187 kcal

Ingredientai

    • moliūgų tyrė: 200 mililitrų
    • graikiškas jogurtas: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 300 mililitrų
    • kiaušiniai: 2
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo kiaušinių ir cukraus – plakite, kol masė taps puri ir šviesi.
  2. 2. Įmaišykite graikišką jogurtą, aliejų ir moliūgų tyrę – maišykite tolygiai, kol ingredientai susijungs į vientisą masę.
  3. 3. Perkoškite miltus kartu su kepimo milteliais ir cinamonu, tada įmaišykite į tešlą – maišykite, kol viskas susijungs.
  4. 4. Paruoškite elektrinę vaflinę, įkaitinkite ją iki reikiamos temperatūros, įpilkite tešlos ir kepkite vaflius iki auksinės spalvos.
  5. 5. Iškepkite visus vaflius ir patiekite pagal savo skonį – vienus, su šviežiomis uogomis, klevų sirupu ar net šokolado gabaliukais. Pasilepinkite ir mėgaukitės šiuo desertu su kavos ar arbatos puodeliu!
  6. 6. Moliūgų tyrės paruošimas: nupjaukite moliūgą į didesnes riekes, išimkite sėklas, bet palikite žievę.
  7. 7. Dėkite riekeles į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol jos taps minkštos, apie 30-40 minučių.
  8. 8. Atvėsinkite kepinius, nulupkite žievę ir sutrinkite moliūgą virtuviniu kombainu iki vientisos masės.
  9. 9. Santrauka: Saldūs minkšti moliūgų vafliai yra kvapnūs ir švelnūs vafliai, idealiai tinkantys rudeniui ar žiemai, kai norisi šiltų ir jaukių patiekalų. Moliūgų tyrė ne tik praturtina šiuos vaflius vitaminų ir skaidulų gausa, bet ir suteikia saldumo bei lengvumo. Pasigaminkite šiuos vaflius savo šeimos pusryčiams arba savaitgalio brunch’ui – jie tikrai sušildys ir sužavės!
Saldūs minkšti moliūgų vafliai

Atsakinėjama į Komentarą

Lietiniai blynai su virta mėsa ir svogūnais
(1)
Bulvių ir cukinijų blynai su varškės padažu
(3)