Pamenu, kad pirmą kartą šių keptų (o gal tiksliau troškintų) tarkuotu bulvių kukulių su varške pirmą kartą paragavau pas savo draugę. Pamenu, kad labai patiko ir pasiprašiau recepto, nes žinojau, kad mano vyrui, kuris negali be bulvinių patiekalų taip pat labai patiks. Ir kitos dienos vakarienei juos jau gaminau savo virtuvėje. Susilaukiau labai daug pagyrų. Nuo tos dienos šis patiekalas yra dažnas svečias mūsų namuose. Būtinai pamėginkite pasigaminti ir Jūs. Esu tikra, kad nenusivilsite. ;)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje paprastos varškės galima naudoti lieso pieno varškę ar varškės sūrį.
- Jeigu neturite krakmolo, galite jį pakeisti miltais (2-3 šaukštais).
- Vietoje grietinės galima naudoti rūgščią grietinę arba graikišką jogurtą.
- Prieskonių pasirinkimas yra platus – galite naudoti ne tik druską ir pipirus, bet ir krapus, petražoles, česnakus ar ciberzolę.
- Bulves galite rinktis miltingas arba vidutinio kietumo, priklausomai nuo to, kokios tekstūros kukulių norite.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Kad kukuliai būtų purūs ir minkšti, patartina naudoti šviežiai tarkuotas bulves.
- Prieš maišant su varške, būtinai nuspauskite tarkuotų bulvių skystį – taip kukuliai bus tvirtesni ir greičiau iškeps.
- Troškindami kukulius, puodo dangčio neatidarinėkite per dažnai, kad išlaikytumėte pastovią temperatūrą.
- Jei norite traškesnių kukulių, kepkite juos ilgiau aliejuje prieš troškindami.
- Kukulius galima paruošti iš anksto ir pašildyti prieš patiekiant.
Rasa Dambrauskienė
Atsakyti
Bandžiau
Atsakyti
Gražvydas Sakalauskas
Jana
As
Inga
Atsakyti
Egle
Atsakyti
Vilma
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
Vaida
Atsakyti
Vida
Atsakyti
Vasara
Atsakyti
undefined
Atsakyti
Audronė
Atsakyti