Kepti (troškinti) tarkuotų bulvių kukuliai su varške

Autorius apie receptą

Pamenu, kad pirmą kartą šių keptų (o gal tiksliau troškintų) tarkuotu bulvių kukulių su varške pirmą kartą paragavau pas savo draugę. Pamenu, kad labai patiko ir pasiprašiau recepto, nes žinojau, kad mano vyrui, kuris negali be bulvinių patiekalų taip pat labai patiks. Ir kitos dienos vakarienei juos jau gaminau savo virtuvėje. Susilaukiau labai daug pagyrų. Nuo tos dienos šis patiekalas yra dažnas svečias mūsų namuose. Būtinai pamėginkite pasigaminti ir Jūs. Esu tikra, kad nenusivilsite. ;)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje paprastos varškės galima naudoti lieso pieno varškę ar varškės sūrį.
  • Jeigu neturite krakmolo, galite jį pakeisti miltais (2-3 šaukštais).
  • Vietoje grietinės galima naudoti rūgščią grietinę arba graikišką jogurtą.
  • Prieskonių pasirinkimas yra platus – galite naudoti ne tik druską ir pipirus, bet ir krapus, petražoles, česnakus ar ciberzolę.
  • Bulves galite rinktis miltingas arba vidutinio kietumo, priklausomai nuo to, kokios tekstūros kukulių norite.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kad kukuliai būtų purūs ir minkšti, patartina naudoti šviežiai tarkuotas bulves.
  • Prieš maišant su varške, būtinai nuspauskite tarkuotų bulvių skystį – taip kukuliai bus tvirtesni ir greičiau iškeps.
  • Troškindami kukulius, puodo dangčio neatidarinėkite per dažnai, kad išlaikytumėte pastovią temperatūrą.
  • Jei norite traškesnių kukulių, kepkite juos ilgiau aliejuje prieš troškindami.
  • Kukulius galima paruošti iš anksto ir pašildyti prieš patiekiant.

Ingredientai

    • "žalios" bulvės: 5-6
    • varškė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • krakmolas: 2 šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • grietinė: 2-3 šaukštų
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia "žalias" bulves nuskuskime.
  2. 2. Tuomet sutarkuokime jas burokine trintuve.
  3. 3. Varškę sumaišykite su kiaušiniais, krakmolu bei prieskoniais.
  4. 4. Tada varškę įmaišykimė į bulves.
  5. 5. Iš masės padarykime norimo dydžio kukulius ir apkepkime juos keptuvėje, į kurią įpilta šlakelis aliejaus.
  6. 6. Po to sudėkime į puodą, įpilkime šiek tiek vandens, dėkime grietinę, prieskonius ir troškinkime maždaug 15-20 minučių.
  7. 7. Papildomai dar galima patiekti su kokiu mėgstamu padažu - spirgučių ar panašiai. Taip pat galima dar papildomai uždėti grietinės. Šiame patiekale padažo tikrai nebus per daug!
  8. 8. Patiekime ir lepinkimės nuostabiais bulvių kukuliais!

Atsiliepimai

Rasa Dambrauskienė

Labai skanu. Visiems lb patiko.
Atsakyti

Bandžiau

Kažkokia nesamonė
Atsakyti

Gražvydas Sakalauskas

ar tikrai bandėt? nes man labai patiko

Jana

Pritariu net i kukulius nepanasu bulves varske nujo zmones is bado visko prisigalvoja jau geriau kruopu kose su spirguciais

As

Kai nemoki gaminti ir nesamone

Inga

Išbandysime, skaniai atrodo.
Atsakyti

Egle

Labai geras receptas: patiekalas greitai pagaminamas ir yra labai skanus! Tik as, kad maziau butu terliones kepiau kaip blynus ir uzdejau pakepintu sampinjonu. Aciu!
Atsakyti

Vilma

Bandysiu. O kas negamino ir nesamones rašo tai ka žinau.
Atsakyti

Kristina

Kepiau net kelis kartus. Tikrai skanu. Ir vaikams labai patiko. Bandžiau ir su varške, ir su faršu. Visaip patiko.
Atsakyti

Vaida

Labai skanu, mums patiko.
Atsakyti

Vida

Reikės išbandyt. Ačiū! Mes pratę kukulius gaminti su virtomis bulvėmis. Skanu ir su spirgučiais.
Atsakyti

Vasara

O bulvių nusunkti nereikia?
Atsakyti

undefined

Galima kepti kaip kugelį, man taip daugiau patinka, nes receptas senas ir skanus. Pabandykite.
Atsakyti

Audronė

Kepu blynus: virtos bulvės, varškė ir kiaušiniai.
Atsakyti
Prabangi šeimos vakarienė vos per 5 min.
(30)