Blynai su tarkuotais obuoliais

2025-03-25 Autorius oSkanu.lt

Blynai su tarkuotais obuoliais
Blynai su tarkuotais obuoliais – tai nuostabus desertas, kuris sujungia švelnią blynų tešlą su gaiviu obuolių skoniu. Blynai gaunasi minkšti, sultingi ir su lengvu rūgštelės prieskoniu nuo obuolių. Džiovintos spanguolės suteikia papildomą skonių kontrastą, o vanilinis cukrus – subtilų aromatą. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje kvietinių miltų galite naudoti speltų miltus arba glitimo neturinčių miltų mišinį (200 g ryžių miltų ir 100 g kukurūzų krakmolo).
  • Jei neturite sviesto, galite naudoti kokosų aliejų arba aukštos kokybės augalinį aliejų.
  • Pienas gali būti pakeistas augaliniu pienu – migdolų, avižų ar kokosų.
  • Vietoje džiovintų spanguolių tinka džiovintos vyšnios, razinos arba smulkiai supjaustyti džiovinti abrikosai.
  • Obuolius galima pakeisti kriaušėmis arba tarkuotomis morkomis, jei norite kitokio skonio.
  • Vanilinį cukrų galima pakeisti vanilės ekstraktu (1/2 arbatinio šaukštelio) arba maltu cinamonu.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Kad jūsų blynai su tarkuotais obuoliais būtų tobuli, verta atkreipti dėmesį į kelis svarbius aspektus:
 
  • Rinkitės rūgštesnius obuolius, pavyzdžiui, Antaniniai ar Auksis – jie suteiks ryškesnį skonį.
  • Obuolius tarkuokite prieš pat maišant į tešlą, kad jie nepajuoduotų ir neišskirtų per daug sulčių.
  • Jei mėgstate puresnius blynus, galite atskirti kiaušinio baltymus ir išplakti juos iki standumo, o tada atsargiai įmaišyti į tešlą.
  • Keptuvę įkaitinkite vidutine ugnimi – per didelis karštis gali nudeginti blynus išorėje, bet palikti juos žalius viduje.
  • Pirmas blynas dažnai būna "bandomasis" – pagal jį galite koreguoti keptuvės temperatūrą.
  • Iškeptus blynus galima laikyti šiltai orkaitėje, uždengus foliją, kol iškepsite visą partiją.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • pienas: 300 mililitrų
    • kvietiniai miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • tirpintas sviestas: 60 gramų
    • tarkuoti obuoliai: 2
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintos spanguolės: 50 gramų (nėra būtina)
    • sviestas (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išplakame su cukrumi bei tirpintu sviestu, supilame pieną ir lengvai permaišome.
  2. 2. Atskirame inde sumaišome persijotus miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Miltų mišinį sumaišome su kiaušinių mase.
  3. 3. Tuomet į tešlą sudedame sutarkuotus (burokinės tarkos pagalba) obuolius bei spanguoles. Permaišome tešlą.
  4. 4. Tada ant lengvai įkaitusios keptuvės pateptos sviestu kepame nedidelius blynelius.
  5. 5. Patiekiame su mėgstamais priedais. Mėgaujamės!
Blynai su tarkuotais obuoliais

Diana

Naudingas
(0)
Paprasta ir skanu
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą