Blynai su tarkuotais obuoliais – tai nuostabus desertas, kuris sujungia švelnią blynų tešlą su gaiviu obuolių skoniu. Blynai gaunasi minkšti, sultingi ir su lengvu rūgštelės prieskoniu nuo obuolių. Džiovintos spanguolės suteikia papildomą skonių kontrastą, o vanilinis cukrus – subtilų aromatą.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje kvietinių miltų galite naudoti speltų miltus arba glitimo neturinčių miltų mišinį (200 g ryžių miltų ir 100 g kukurūzų krakmolo).
- Jei neturite sviesto, galite naudoti kokosų aliejų arba aukštos kokybės augalinį aliejų.
- Pienas gali būti pakeistas augaliniu pienu – migdolų, avižų ar kokosų.
- Vietoje džiovintų spanguolių tinka džiovintos vyšnios, razinos arba smulkiai supjaustyti džiovinti abrikosai.
- Obuolius galima pakeisti kriaušėmis arba tarkuotomis morkomis, jei norite kitokio skonio.
- Vanilinį cukrų galima pakeisti vanilės ekstraktu (1/2 arbatinio šaukštelio) arba maltu cinamonu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad jūsų blynai su tarkuotais obuoliais būtų tobuli, verta atkreipti dėmesį į kelis svarbius aspektus:
- Rinkitės rūgštesnius obuolius, pavyzdžiui, Antaniniai ar Auksis – jie suteiks ryškesnį skonį.
- Obuolius tarkuokite prieš pat maišant į tešlą, kad jie nepajuoduotų ir neišskirtų per daug sulčių.
- Jei mėgstate puresnius blynus, galite atskirti kiaušinio baltymus ir išplakti juos iki standumo, o tada atsargiai įmaišyti į tešlą.
- Keptuvę įkaitinkite vidutine ugnimi – per didelis karštis gali nudeginti blynus išorėje, bet palikti juos žalius viduje.
- Pirmas blynas dažnai būna "bandomasis" – pagal jį galite koreguoti keptuvės temperatūrą.
- Iškeptus blynus galima laikyti šiltai orkaitėje, uždengus foliją, kol iškepsite visą partiją.
Diana
Atsakyti