Putlūs bulvių košės blyneliai su lašiša

2025-01-21 Autorius Irina Bedulska

Putlūs bulvių košės blyneliai su lašiša
Putlūs bulvių košės blyneliai – tai gardžių bulvinių blynų patiekalas su puikiu priedu. Išvirusioms ir visiškai atvėsusioms bulvėms suteikiama papildoma tekstūra svogūnų laiškais ir sodrumas tarkuotu sūriu. Užminkius tešlą su miltais, ji tampa lengvai formuojama, o blyneliai – švelniai aromatingi.

Kepti iki auksinės spalvos bulviniai blynai puikiai dera su tepamu sūreliu, kuris suteikia švelnumo ir kremiškumo. Lašišos gabalėliai – gardus priedas, suteikiantis patiekalui subtilaus skonio akcentą.

Patiekite šį derinį kaip pagrindinį patiekalą ar sočią vakarienę. Norint, papildomai galima pabarstyti šviežiai maltais pipirais ar pridėti citrinos griežinėlį – tai dar labiau paryškins lašišos skonį.

Ingredientai

    • Bulvės: 800 g
    • Kvietiniai miltai: 200 g
    • Sūris: 50 g (čederis ar kietasis)
    • Svogūno laiškai: keli
    • Druska: pagal skonį
    • Prieskoniai: šiek tiek (mėgstami)
    Pagardinimui:
    • Sūdyta lašiša: 100 g
    • Tepamas varškės sūrelis: 80 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bulves išvirti, jas sugrūsti ir palikti pilnai atvėsti.
  2. 2. Svogūnų laiškus smulkiai sukapoti ir sudėti prie bulvių.
  3. 3. Sūrį sutarkuoti ir taip pat sudėti prie bulvių.
  4. 4. Pagardinti druska ir kitais prieskoniais.
  5. 5. Berti miltus. Miltų prireiks tiek, kad tešla nebūtų labai skysta (tikslus miltų kiekis priklausys nuo naudojamų bulvių).
  6. 6. Užmaišyti tešlą ir iš jos, geriausia šiek tiek drėgnomis rankomis, formuoti blynelius.
  7. 7. Juos kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  8. 8. Patiekti su lašišos gabalėliais ir tepamu sūreliu.
Putlūs bulvių košės blyneliai su lašiša
Olandiškas blynas su slyvomis
(2)