Noriu su Jumis pasidalinti nuostabiu purių varškės blynelių receptu. Juos gaminsim su obuoliais ir manų kruopomis Skonis jų tiesiog puikus. Skanūs pusryčiai garantuoti. Mano vaikų patys mėgstamiausi.
Ingredientai
varškė: 250 gramų
kiaušiniai: 2
manų kruopos: 5-7 valgomųjų šaukštų
obuoliai: 1 (nedidelio)
cukrus: pagal skonį
druska: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių varškę pertriname šakutės pagalba (reikia tuo atveju, jei varškė rupesnė, tai yyra sufasuota ne mažuose pakeliuose). Tada sudedame manų kruopas, cukrų, druską ir išplaktus kiaušinius bei gerai išmaišome.
2. Tuomet iš obuolio išimame sėklas bei sutarkuojame per burokinę tarką. Įmaišome į varškės masę.
3. Po to įkaitiname aliejų keptuvėje.
4. Šaukšto pagalba formuojame norimo dydžio blynelius. Kepame ant mažos ugnies, kol dailiai apskrus. Skanaujame!
Rita Popovė
Atsakyti