Varškėčiai karšto oro gruzdintuvėje - natūraliai saldūs

2024-10-20 Autorius mitybosdienorastis

Varškėčiai karšto oro gruzdintuvėje - natūraliai saldūs
Šie lengvi ir purūs varškėčiai – tai sveikas ir gardus užkandis, kurį lengvai paruošite karšto oro gruzdintuvėje. Medus suteikia natūralaus saldumo, o švelni varškės tekstūra puikiai dera su traškia išore. Varškėčiai puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui, ypač patiekiami su graikišku jogurtu ir mėgstamais priedais, pavyzdžiui, šviežiomis uogomis, vaisiais ar šlakeliu medaus. Tai paprastas, bet maistingas patiekalas, kuris džiugins savo subtiliu skoniu ir sveikatai palankiais ingredientais.

Redaktorės Vaidos komentaras - labai visiems pažįstamas patiekalas, visiškas vaikystės hitas. Kepant karšto oro gruzdintuvėje varškėtukai iškeps be papildomų riebalų, bus minkšti ir purūs. Patiekite su mėgstamais priedais, man skaniausia su grietine, pagardinta truputėliu vanilinio cukraus. 

Ingredientai

    • Varškė: 180 g
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Medus: 1 valg. š.
    • Kepimo milteliai: 0.5 arb. š.
    • Miltai: 3 valg. š.
    Patiekimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Varškę sudėti į dubenėlį ir pasmulkinti šakute.
  2. 2. Prie varškės įmušti kiaušinį, dėti šaukštą medaus, suberti kepimo miltelius ir miltus.
  3. 3. Visą masę gerai išmaišyti šakute arba rankomis.
  4. 4. Į karšto oro gruzdintuvę įtiesti gabalėlį kepimo popieriaus ir šaukšteliu formuoti mažus varškėčius.
  5. 5. Kepti 170 C temperatūroje ~8-10min, tuomet apverti ir kepame dar tiek pat.
  6. 6. Iškepusius varškėtukus patiekti su mėgstamais priedais.
Varškėčiai karšto oro gruzdintuvėje - natūraliai saldūs
Recepto autorius mitybosdienorastis
Purūs blynai su bananais ir cinamonu
(2)