Purūs amerikietiški blyneliai, ruošti su pienu, be kefyro

2025-03-18 Autorius oSkanu.lt

Purūs amerikietiški blyneliai, ruošti su pienu, be kefyro
Galiu pasakyti tik tiek, kad tai man asmeniškai patys skaniausi ir puriausi amerikietiški blyneliai su pienu (aš į juos kaip kiti visiškai nededu kefyro ir tai tikrai pasiteisina), kuriuos aš kada nors mėginau. Tikrai labai skanu, vaikai visada giria. Tad eikite, gaminkite ir lepinkitės! 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Nors šis receptas yra tobulas toks, koks yra, galite eksperimentuoti su keliomis alternatyvomis: 

  • Vietoje įprastų kvietinių miltų galite naudoti speltų miltus arba pusę kvietinių ir pusę viso grūdo miltų.
  • Jei neturite lydyto sviesto, galite naudoti kokosų aliejų arba saulėgrąžų aliejų.
  • Cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu (tuomet naudokite šiek tiek mažiau pieno).
  • Jei norite padidinti baltymų kiekį, galite įmaišyti vieną papildomą kiaušinio baltymą.
  • Galima eksperimentuoti pridedant vanilės ekstrakto arba cinamono, kas suteiks blynams papildomo aromato.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Kad blyneliai būtų itin purūs ir minkšti, svarbu laikytis kelių patarimų:
 
  1. Nekočiokite tešlos per daug - keletas gumulėlių nepakenks, o per daug išmaišyta tešla gali tapti kieta.
  2. Palikite tešlą pastovėti bent 5 minutes prieš kepimą - tai leis kepimo milteliams suaktyvėti.
  3. Naudokite vidutinę kaitros temperatūrą - per aukšta temperatūra apdegina blynus, o jų vidus lieka neiškilęs.
  4. Kepkite blynelius, kai ant paviršiaus atsiranda burbuliukai, tai ženklas, kad laikas juos apversti.
  5. Jei norite, kad blyneliai būtų ypač purūs, galite atskirti kiaušinio baltymą, išplakti jį iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą pačioje pabaigoje.

Ingredientai

    • miltai: 135 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 130 mililitrų
    • kiaušiniai: 1
    • lydytas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išmaišykite miltus, kepimo miltelius, druską bei cukrų dideliame dubenyje.
  2. 2. Tada atskirame inde išplakite pieną bei kiaušinį, supilkite išlydytą sviestą (arba aliejų). Pieno mišinį supilkite į miltų mišinį bei plakite, kol gausite vientisą tešlą. Palikite keletui minučių pastovėti.
  3. 3. Tuomet vidutinėje temperatūroje įkaitinkite keptuvę bei ištirpinkite joje gabalėlį sviesto (arba patepkite aliejumi).
  4. 4. Kai jis ištirps – pilkite samtį tešlos.
  5. 5. Palaukite, kol blyno paviršiuje susidarys burbuliukai bei apverskite.
  6. 6. Kepkite, kol blynas iš abiejų pusių įgis gražų auksinį atspalvį bei pakils iki 1 centimetro storio.
  7. 7. Rekomenduojame valgyti su mėgiame uogiene, arba apšlakstyti su klevų sirupu, arba papildomu gabaliuku sviesto. Skanaukite!
Purūs amerikietiški blyneliai, ruošti su pienu, be kefyro

Diana

Naudingas
(27)
Šaukštelio kepimo miltelių per daug, labai jaučiasi blynuose. Aš dėjau ant viso kiekio pusę šaukštelio 120ml pieno ir šaukštą grietinės. Sumaišiau grietine su k. Milteliais ir tada suplakiau su pienu ir kiaušiniu. Toliau dariau pagal receptą. Tik ne į miltus dėkit k. Miltelius
Atsakyti

Minde Mindelis

Naudingas
(1)
Gavosi labai skaniai👌
Atsakyti

Kristina

Naudingas
(0)
Labai skanūs blyneliai, ačiū už receptą 🥰
Atsakyti

Greta

Naudingas
(0)
Kai lauki turi burbuliukai susidaryti ?
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Bananiniai blynai su šokolado gabaliukais
(2)
Blynai su avižiniais miltais
(3)