Galiu pasakyti tik tiek, kad tai man asmeniškai patys skaniausi ir puriausi amerikietiški blyneliai su pienu (aš į juos kaip kiti visiškai nededu kefyro ir tai tikrai pasiteisina), kuriuos aš kada nors mėginau. Tikrai labai skanu, vaikai visada giria. Tad eikite, gaminkite ir lepinkitės!
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors šis receptas yra tobulas toks, koks yra, galite eksperimentuoti su keliomis alternatyvomis:
- Vietoje įprastų kvietinių miltų galite naudoti speltų miltus arba pusę kvietinių ir pusę viso grūdo miltų.
- Jei neturite lydyto sviesto, galite naudoti kokosų aliejų arba saulėgrąžų aliejų.
- Cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu (tuomet naudokite šiek tiek mažiau pieno).
- Jei norite padidinti baltymų kiekį, galite įmaišyti vieną papildomą kiaušinio baltymą.
- Galima eksperimentuoti pridedant vanilės ekstrakto arba cinamono, kas suteiks blynams papildomo aromato.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad blyneliai būtų itin purūs ir minkšti, svarbu laikytis kelių patarimų:
- Nekočiokite tešlos per daug - keletas gumulėlių nepakenks, o per daug išmaišyta tešla gali tapti kieta.
- Palikite tešlą pastovėti bent 5 minutes prieš kepimą - tai leis kepimo milteliams suaktyvėti.
- Naudokite vidutinę kaitros temperatūrą - per aukšta temperatūra apdegina blynus, o jų vidus lieka neiškilęs.
- Kepkite blynelius, kai ant paviršiaus atsiranda burbuliukai, tai ženklas, kad laikas juos apversti.
- Jei norite, kad blyneliai būtų ypač purūs, galite atskirti kiaušinio baltymą, išplakti jį iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą pačioje pabaigoje.
Diana
Atsakyti
Minde Mindelis
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
Greta
Atsakyti