Sviestiniai čirviniai blynai

2025-01-15 Autorius braske_ir_pipirai

Sviestiniai čirviniai blynai
Sviestiniai čirviniai blynai – klasikinis, daugelio mėgstamas skanėstas, pasižymintis traškiais kraštais ir minkštu, puriu vidumi. Tešla, paruošta iš pieno, kiaušinių, tirpinto sviesto, cukraus ir vanilinio cukraus, yra grietinės tirštumo, todėl blynai lengvai formuojasi ir išlaiko savo struktūrą.

Kepami įkaitintoje čirvinių blynų keptuvėje, jie tampa auksinės spalvos ir įgauna švelnų sviestinį aromatą. Puikiai dera su įvairiais priedais: uogiene, šviežiomis uogomis, plakta grietinėle, medumi ar tiesiog apibarstyti cukraus pudra. Tai idealus pasirinkimas pusryčiams ar maloniam pasisėdėjimui prie arbatos puodelio.

Redaktorės Vaidos komentaras - recepte nurodytas nedidelis cukraus kiekis, planuojant blynus patiekti su saldžiais priedais. Jeigu norite pačių blynų kiek saldesnių, padidinkite cukraus kiekį tešloje. 

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 3 vnt.
    • Sviestas: 130 g
    • Cukrus: 50 g
    • Pienas: 250 ml
    • Vanilinis cukrus: 1 arb. š.
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Miltai:  ~300 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sviestą ištirpinti ir leisti jam šiek tiek atvėsti.
  2. 2. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  3. 3. Prie kiaušinių supilti pieną ir tirpintą sviestą. Išmaišyti.
  4. 4. Į plakinį suberti miltus ir kepimo miltelius. Užmaišyti tešlą.
  5. 5. Tešla turi būti grietinės tirštumo, tad tikslus miltų kiekis gali skirtis.
  6. 6. Įkaitinti čirvinių blynų keptuvę ir dėti tešlos.
  7. 7. Kepti kol abi pusės bus gražiai apskrudusios.
  8. 8. Blynus patiekti su mėgstamsi priedais.
Traškūs cukinijų blynai
(1)
Blynai su šokoladiniu ir karameliniu sirupu
(1)
Lietiniai blynai su ančiukų širdelėmis ir pievagrybiais
(1)