Super greitas, trumpas bei labai paprastas receptas, kuris pravers visiems skubantiems, bet tuo pačiu ir gaminti tingintiems ketogeninės mitybos gerbėjams. Tokie keto blynai su maskarpone man yra fantastiškai skanūs, šeimos nariai taip pat juos labai gyrė. Tad drąsiai rekomenduoju išmėginti jau šiandien. Nieko ilgai nelaukiam ir pradedam gaminti!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei neturite migdolų miltų, galite juos pakeisti kokosų miltais (naudokite 15 gramų vietoj 20 gramų, nes jie labiau sugeria skysčius) arba maltais linų sėmenimis (tokiu atveju reikėtų naudoti apie 18 gramų).
- Maskarponės sūrį galima pakeisti riebiu graikišku jogurtu arba grietine, tačiau reikėtų pridėti šiek tiek daugiau proteino miltelių, kad išlaikytumėte reikiamą konsistenciją.
- Proteino miltelius galite pasirinkti įvairių skonių - vanilės, šokolado ar net riešutų sviesto skonio. Taip pat galima naudoti kolageno peptidus vietoj įprasto proteino.
- Kokosų aliejų galite pakeisti sviesto ir alyvuogių aliejaus mišiniu arba avokado aliejumi, kuris taip pat puikiai tinka keto mitybai.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Pradėkite kepti blynelius ant vidutinės ugnies, kad nepridegtų. Kai paviršius pradeda burbuliuoti, mažinkite ugnį ir apverskite.
- Geriausi rezultatai pasiekiami naudojant nesvylančią keptuvę arba gerai įkaitintą ketaus keptuvę.
- Tešlą leidžiama paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 24 valandų, tik prieš kepimą leiskite jai pasiekti kambario temperatūrą.
- Labai svarbu nepadaryti per didelių blynelių - mažesni geriau išsilaiko ir juos lengviau apversti.