Bulviniai blynai su sūriu čederio ir parmezano sūriais

2023-07-03 Autorius oSkanu.lt

Bulviniai blynai su sūriu čederio ir parmezano sūriais
Pastaruoju metu nesu didžiausia lietuviško maisto gerbėja, o ir šeimos narių požiūris panašūs, tad gaminame retokai (tikriausiai atsivalgėm, nes seniau gamindavome labai dažnai). Tarkuotų bulvių blynų iki šiol galima sakyti nebuvau mėginusi. Kai augau nei mano mama, nei mano močiutė tokių negamino, tad ir aš nebuvau bandžiusi. Tad kai pamačiau šį receptą labai susidomėjau. Parmezanas, Čederis, česnako prieskoniai - iškart žinojau, skonis bus išraiškingas ir labai įdomus. Nesuklydau. Gardūs bulviniai blynai ir tobulai iškepė!

Patarimai, pastebėjimai: 900 gramų bulvių - jau nuluptų bulvių svoris, bet dar nenuspaustų. Bulves nuspaudžiau rankomis imdama po saują. Galite nuspausti per marlę arba rankšluostį. Svarbiausia nuspausti kuo daugiau skysčio.

Česnako miltelių kitą kartą įdėčiau dar daugiau, plius įmaišyčiau svogūno miltelių. Tik dar labiau paryškintų skonį.

Padažui šį kartą sumaišiau 0,5 puodelio grietinės, kelis šaukštus saldžiarūgščio padažo ir šiek tiekp čili padažo. Galima į grietinę įmaišyti česnakinio padažo, tiktų dar labiau.

Sudėtingumas. Tikrai nesunkiai paruošiama.

Mūsų šeimos recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Labai skanu, tikrai kartosime.

Ingredientai

    • bulvės: 900 gramų (nuluptos ir sutarkuotos)
    • tarkuotas čederio sūris: 50 gramų
    • tarkuotas parmezano sūris: 50 gramų
    • smulkinti svogūnų laiškai: saujos
    • česnako milteliai: 0,5 šaukštelio
    • miltai: 30 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje bulves nulupame, sutarkuojame su burokine tarka bei nuspaudžiame kiek įmanoma daugiau skysčio.
  2. 2. Tuomet į bulves įmaišome visus likusius produktus.
  3. 3. Tada kepame karštoje keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus, kol apskrus.
  4. 4. Tiekiame su grietinės bei česnakinio (arba aštraus) padažo mišiniu. Skanaujame!
  5. 5. Pastebėjimas: 900 gramų – nuluptų bulvių svoris. Bulves nuspaudžiau rankomis imdama po saują. Galima nuspausti per marlę arba rankšluostį. Svarbiausia yra nuspausti kuo daugiau skysčio.
  6. 6. Patarimas: Česnako miltelių kitą kartą įdėčiau dar daugiau bei įmaišyčiau svogūnų miltelių. Tai paryškintų skonį.
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau bulvinių blynų receptų rasite: Bulviniai blynai.

Gustė

Kepėm jau antrą kartą. Tai antru kepimu prisikepėm visą kalną, nes per pirmąjį tiesiog "nušlavėm" nuo stalo.
Atsakyti
Bulviniai blynai su sūriu čederio ir parmezano sūriais