Iki šiol tikrai nebuvau pati didžiausia batatų fanė, nors kartais ir pasigamindavau patiekalų su jais. Šį kartą radau receptą, dėl kurio pirksiu batatus daug dažniau. Tikrai super. :)
1. Pirmiausia batatus supjaustykite plonais griežinėliais, išdėliokite aliejumi išteptoje skardoje.
2. Jų viršų taip pat ištepkite aliejumi ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug20 minučių.
3. Per tą laiką, keptuvėje apkepkite maltą mėsą (aš rinkausi kiaulienos ir jautienos mišinį), ją pabarstykite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
4. Atskiroje keptuvėje apkepinkite pievagrybius, cukinijas, moliūgo gabaliukus, smulkiai supjaustytas petražoles ir špinatus. Padruskinkite ir papirinkite.
5. Kiek atvėsus daržovėms, į jas įmuškite kiaušinius, įtarkuokite sūrio, viską gerai permaišykite.
6. Tada į skardelę su kepintais moliūgais dėkite apkeptą mėsą, pilkite daržovių ir kiaušinių masę.
7. Kepkite dar maždaug 25 minutes iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje oraitėje.
8. Patiekite su graikišku jogurtu, pabarstykite smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais bei krapais. Skanaukite!
9. Rekomendacija: Daugiau receptų iš maltos mėsos rasite: Malta mėsa.