Visai neseniai gaminau įdarytus kalmarus su daržovėmis ir vyras sakė, kad prie jų labai tiktų virtos ir užkeptos bulvės su lupena. Šiandien tą ir padariau. Pakartojau kalmarų gaminimo procesą ir šalia patiekiau nuostabių bulvių. Sulaukiau daug pagyrų, tad pasidalinu tokiomis bulvėmis ir su Jumis. Esu tikra, kad šitaip gaminsite ne vieną kartą. Tad pradedam!
sūris: pagal skonį (sunaudojau ~100 gramų ir naudojau "Džiugo")
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia neluptas bulvių puseles apvirkite maždaug 10 minučių puode.
2. Po to sudėkite į riebalais pateptą kepimo indą ir ant viršaus dėkite daržovių įdarą.
3. Maždaug pusvalandį kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
4. Kai jau bulvės iškepa, užbarstykite pakelį tarkuoto "Džiugo" sūrio (100 gramų; arba pagal skonį) ir dar maždaug 5 minutes paskrudinkite orkaitėje. Skanaukite!
5. Patarimas: Tokios bulvės labai skanu ne tik su kalmarais, bet ir su vasarinėmis daržovėmis - ridikėliais ir šviežiai raugintais agurkėliais. Išmėginkite!
6. Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.