Labai džiaugiuosi atradusi šį receptą, nes jis idealus! 30 minučių ir cepelinai jau lėkštėje. Su vyru nusprendėme, kad tikrųjų cepelinų jau ir nebe labai verta daryti, kai yra toks daaauuug kartų lengvesnis, bei skoniu neprastesnis, receptas.
Ingredientai
bulvės: 8 (didesnės)
druska
malti pipirai
malta kiauliena: 800 gramų
svogūnai: 0,5
kiaušiniai: 1
Recepto paruošimas
1. Pradžioje nuskutame bulves.
2. Bulves sutarkuojame smulkiausia tarka. Tada į tarkius beriame truputį druskos ir pipirų, pamaišome (NENUSUNKIAME!).
3. Svogūną susmulkiname bei apkepiname (ant aliejaus arba sviesto). Į maltą mėsą įmušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, sudedame kepintą svogūną bei gerai išmaišome rankomis. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
4. Silikoninę keksiukų formelę patepame truputį aliejumi bei dedame po šaukštą bulvių tarkių. Į vidurį dedame mėsos (~1 valgomąjį šaukštą), o ant viršaus vėl uždedame bulvių tarkių, iki pačio viršaus.
5. Tuomet kepame orkaitėje maždaug 10 minučių, paskui užklojame viršų su folija (kad neapskrustų kaip kugeliukas) bei dedame atgal į orkaitę dar apie 10 minučių. Idealu, jei išjungus orkaitę palauktume dar 5 minutes, jų neištraukę.
6. Kol jie dar itin karšti sunkoka gražiai išimti (man prilipo dugnas truputį) bet tam puikiai pasitarnaus šaukštas. Šiek tiek pravėsę, šie cepelinai išsiims puikiausiai. Skanaus!
7. Pastebėjimas: Šiuos cepelinus galite kepti ir mikrobangų krosnelėje (maždaug 10 minučių), netgi rekomenduojama, bet aš jos neturiu, todėl pasirinkau orkaitę.
8. Pastebėjimas: Nuotraukoje ką matote, buvo kepta neuždengus viršaus su folija, todėl viršus gavosi truputį apkepęs, Uždengiant rezultatas geresnis, jie labiau iššunta.
Julija
Ne nu čia tai geras :D Kas galėjo pagalvoti, kad cepelinus ir šitaip dar šiame gyvenime pradėsiu (taip taip, žinoma išbandžiau). Ir tikrai patiko, net draugėms nuorodą persiunčiau, kad pasimėgintų ir savo vyrus nustebintų :D Dabar jau liko tik sulaukt, kol cepelinus kepsime ant laužo kaip šašlykus... :D
Atsakyti
Indrė Valiulienė
Super nuostabiai pavyko, tikrai geras paįvairinimas kaip gaminti cepelinus. Nuo šiol teks dažniau savaitgaliais pasigaminti cepelinų būtent šiuo būdu.
Atsakyti
Martynas
Paprašiau savo žmonos, kad pagamintų, nors ir žiūrėjo ji skersai, bet galiausiai labai greitai visi dingo, receptą pasižymėjom ir būtinai gaminsime ateityje. :)
Atsakyti
Receptų mylėtoja
Jau atrodo visokiausius cepelinus mėginau... ir tinginių ir ponių ir kokių tik pavadinimų internete nėra. Ir su visokiausias įdarais ir su vištiena ir su grybais ir su plaučiukais ir su kuo tik draugės nevaišino. Na bet niekada nebūčiau pagalvojus, kad galima juos kepti ir orkaitėje. Kaip tikra lietuvos šeimininkė neišbandys tokio varianto? :) Žinoma, kad pabandžiau. Sakyčiau, kad visai patiko, kažkas tikrai kitokio nuo įprastinių cepelinų. Kartais tikrai savaitgaliais įmiksuosiu į gamybą ir tokius, kad ir giminaičius ir draugus nustebint.
Atsakyti
Gabrielė Kiškienė
Va čia tai tikrai nustebinot. Perskaičius pavadinimą pagalvojau, kad juokaujat su kokia balandžio 1 :D Geras - patiko, rekomendavau ir draugėms taip pamėginti. Vyras sakė, kad net skaniau nei įprastiniai.
Atsakyti
Toma
Vis suabejodavau ar pasigaminti cepelinų pagal tokį receptuką, nors lietuviškos virtuvės patiekalus aš, mano vyras ir mūsų vaikai tiesiog garbinam. :D Bet va šitaip gaminti cepelinus vis bijojau, bet pagaliau pasigaminome ir tikrai skanu:) Persirašiau net receptą į savo užrašų knygutę, kad tik nepradingtų ir ateityje kartas nuo karto vis nepamirščiau tokių pagaminti.
Atsakyti
Rita
Mano močiūtė visuomet cepelinus tik kepdavo. Dažnai kepdavo ir mama. Tikrai skanu ir patogu. Močiūtė salydavo, kad keptus cepelinus būdavo labai patogu vyrams įdėti, kai išeidavo visai dienai į darbus.
Atsakyti
Julija
Atsakyti
Indrė Valiulienė
Atsakyti
Martynas
Atsakyti
Receptų mylėtoja
Atsakyti
Gabrielė Kiškienė
Atsakyti
Toma
Atsakyti
Rita
Atsakyti