Skaniausi minkšti, močiutės naminiai virtų bulvių cepelinai su mėsa

2025-02-28 Autorius Kristina Zibartė

Skaniausi minkšti, močiutės naminiai virtų bulvių cepelinai su mėsa
Net nesu tikra, kuriuos naminius cepelinus aš pati labiau mėgstu, tradicinius (žalios bulvės plius virtos bulvės) ar tokius minkštus virtų bulvių. Bet kokiu atveju cepelinai yra kažkas fantastiško. Mūsų visa šeima gali juos valgyti ir valgyti. O kokie cepelinai Jūsų patys skaniausi? Tokių virtų bulvių cepelinus gaminti mane išmokė močiutė. Ji visada gamindama bulvių masę krakmolą užpliko verdančiu vandeniu. Aš darau lygiai taip pat darau. Šitaip cepelinai gaunasi minkšti it debesų pūkeliai. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Nors tradiciškai cepelinams naudojama virta kiaulienos kumpio mėsa, galite eksperimentuoti su kitomis mėsos rūšimis. Puikiai tinka malta jautiena, vištiena ar kalakutiena, o ypatingam skoniui galite naudoti mišinį iš kiaulienos ir jautienos (santykiu 70:30). Jei norite veganiško varianto, mėsą galite pakeisti grybų, lęšių ir daržovių mišiniu. Vietoj įprasto bulvių krakmolo galima naudoti kukurūzų krakmolą, tačiau tuomet reikėtų šiek tiek pakoreguoti jo kiekį (naudoti apie 4 valgomuosius šaukštus). Svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba porais, o ypatingam aromatui galite pridėti česnako. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Gaminant cepelinus, labai svarbu teisingai paruošti bulvių masę. Rekomenduojama naudoti miltingas bulvių rūšis, tokias kaip "Laura" arba "Saturna". Virtos bulvės turėtų būti pakankamai atvėsusios, kad būtų lengviau jas malti. Formuojant cepelinus, rankos turi būti nuolat drėkinamos vandeniu, tai padės išvengti tešlos lipnumo. Cepelinų virimo laikas gali skirtis priklausomai nuo jų dydžio – mažesni išverda greičiau. Labai svarbu nepervirkite cepelinų, nes jie gali pradėti irti. Optimalus virimo laikas – 8-10 minučių po to, kai jie iškyla į vandens paviršių. 

Ingredientai

    • bulvės: 1 kilogramo
    • bulvių krakmolas: 5 valgomųjų šaukštų
    • verdantis vanduo: 100 mililitrų
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • aliejus: šlakelio
    • virtas kumpis: 500 gramų (naudoju kiaulienos)
    • svogūnai: 1
    • kiaušiniai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves išvirkite su lupena iš vakaro ir palikite atvėsti.
  2. 2. Kitą dieną bulves nulupkite, sumalkite, berkite druską ir krakmolą.
  3. 3. Tada užpilkite verdančiu vandeniu, kad krakmolas taptų glitnus.
  4. 4. Sumaišykite tešlą ir atidėkite į šalį, kol ruošite įdarą.
  5. 5. Kumpį sumalkite. Svogūną nulupkite, supjaustykite smulkiais gabaliukais ir pakepinkite aliejuje.
  6. 6. Į maltą mėsą, muškite kiaušinį, berkite pipirų, druskos ir pakepintą svogūną. Masę gerai išmaišykite.
  7. 7. Užkaiskite virti puodą su pasūdytu vandeniu.
  8. 8. Šlapiomis rankomis formuokite norimo dydžio cepelinus.
  9. 9. Tada dėkite į puodą ir virkite iki 10 minučių (kai cepelinai išplauks į paviršių).
  10. 10. Valgykite, kas kaip labiausiai mėgsta - su grietine, ar su spirgučių padažu. Skanaus!
Recepto autorius Kristina Zibartė

undefined

Naudingas
(20)
nesamone dariau niekas nesigavo is kur tokios nesamones apipilti verdanciu vandeniu
Atsakyti

lina

Naudingas
(0)
Kai nesugebi,tai ir nesigauna

Baba

Naudingas
(2)
Kam to krakmolo tiek kraunat visur? Netingekit sutarkuoti žalių bulvių, nusunkti jas. Tą krakmolą, kuris nusistovėjo sudėti į tešlą (nereikia jokio plikymo), dar pridėti trečdalį virtų maltų bulvių. Visada gerai išeina(vanduo turi stipriai virti).Tai senoviškiausias receptas.
Atsakyti

Stase Vik

Naudingas
(2)
Pritariu, tikrai skanūs ir minkšti.

Ji

Naudingas
(0)
Ne visada būna bulvėse krakmolo pakankamai. Paskutini kartą, kai darėm trūko krakmolo, nedadėjom ir beveik prie iširimo cepelinai buvo.

Birute

Naudingas
(2)
Niekada gyvenime neplykiau krakmolo ir cepelynai skaniausi ir minkštučiai🙂
Atsakyti

Zydrunas

Naudingas
(0)
Tiesa

Irena

Naudingas
(3)
Merginos, nepykite viena ant kitos. Manau, kad kai kas nepagalvoja apie bulves- kaltininkes. Jeigu bulvėse mažai krakmolo, tai tikrai nieko gero nesitikėkite.Verdant istysta.
Atsakyti

Nesamone

Naudingas
(5)
Nezinau is kur tokie debiliski receptai, bet kilogramas bulviu prie puskilogramio farso??????????? Maziau copy paste tik daryk, o daugiau prie puodu laiko praleisk
Atsakyti

Birute

Naudingas
(2)
Ne cepelinai, o bulviu kose, niekas neturi recepto, kaip budavo seniau valgyklose
Atsakyti

Ina

Naudingas
(5)
Niekada jokios tešlos neplikinu o būtent cepelinų nebuvo dar tokių bajarukų kad masė pairtų🤔
Atsakyti

Nesamone

Naudingas
(3)
Ir dar kumpius deda :D o dieve dieve, miestiecio receptukai

undefined

Naudingas
(11)
Kokios nesamones,kad plikyti krakmola,pirma karta girdziu
Atsakyti

Milda

Naudingas
(0)
Visą laiką palikau ir cepelinų košė niekada nesigavo. Ir gaunasi labai minkšti

As

Naudingas
(0)
Aš irgi pirmą kartą girdžiu virtų bulvių tešlą plikyti vandeniu. Tarkuotų bulvių tešla plikoma!

Niusha

Naudingas
(9)
Ačiū už receptą! Viskas pavyko, skanumėlis. Tik nedėjau kiaušinio į mėsą
Atsakyti
Skaniausi minkšti, močiutės naminiai virtų bulvių cepelinai su mėsa

Rasa

Naudingas
(18)
Išeina ir labai skanus gaunasi, visą laiką ir aš užplikau.
Atsakyti

Nijolė

Naudingas
(2)
Tai, ar jūs užplikinate krakmolą, ar visą masę?

Lina

Naudingas
(25)
Mano pusseserė gamina TIK NEVIRTŲ BULVIŲ CEPELINUS...bulves nuskusti, sutarkuoti bulviatarke, tarkius nusunkti, skystį nuo krakmolo nusėdusio išpilti, krakmolą užplikyti verdančiu vandeniu lig skystos košelės, išmaišyt, pravėsint, užpilt ant tarkių, išminkyt, formuot cepelinus su mėsa ar varške...Galite pasūdyt ir tarkius, tada vandenį, kur virs mažiau. Virti kaip paprastus cepelinus...Išvirę minkšti, pašišiaušę, skanūs.
Atsakyti

Rita

Naudingas
(16)
visada tik taip gaminu, patys skaniausi cepelinai

Jurga

Naudingas
(6)
Labai saunu, kad jusu pusesere gamina. Kai pradesite jus, tada galesite parasyti normalu ir atitinkama komentara. Nes dabar visai pro sona….

Regata

Naudingas
(2)
Puiku ir aš taip gaminu liuks gaunasi, šaunuolė, kad parašėt, kažkas kitas išbandys!

Mil

Naudingas
(0)
Kam rūpi? Čia receptas virtų bulvių, kai bus nevirtų tada ir rašinėk.

Vandene

Naudingas
(129)
Šitas receptas blogas, rašinėjate nesąmones,krakmolo nereikia apipilti verdančiu vandeniu.
Atsakyti

Vardene

Naudingas
(28)
Tikrai, kad nereikia apipilti verdančiu vandeniu.

Giedre

Naudingas
(6)
Čia gi ne krakmolą pliko, o tešlą.

Valdonė

Naudingas
(14)
Nuo senų senovės krakmolas, kuris nusistovi sutarkavus bulves, visada buvo ir yra plikomas. Tai 100-procentinė garantija, kad virdami cepelinai niekada netiš. Tik žmogus iki šiol nemokantis virti cepelinų gal vadinti tai nesąmonėmis.

undefined

Naudingas
(17)
Zinoma,kad nereikia

S.A.

Naudingas
(1)
Nesupratote, viskas nurodyta teisingai. Sumaltas bulves sumaišius su krakmolu, įpilama verdančio vandens, išminkoma. Dėka verdančio vandens tešla tampa elastinga.

Arūnas

Naudingas
(0)
Į virtų bulvių košę dedama krakmolas, manų kruopos ir miltų porą šaukštų
Atsakyti

Sandra

Naudingas
(0)
Pats geriausias receptas, visą laiką dabar darysiu tik taip. Šaunuolė, labai skanūs superiniai
Atsakyti

Bronė

Naudingas
(0)
Šaukštą krakmolo ištirpinti šaltam vandenyje ir užvirus vandeniui supilti nenuverda tarkiai.
Atsakyti

Vida

Naudingas
(0)
Būtina tešlą plikyti.
Atsakyti

Monika

Naudingas
(0)
Virtas bulves šiltas nulupu, sumalu, dedu krapų ir krakmolo 1/4 bulvių masės. Jokių kiaušinių, plikymo ar ko. Dedu įdarą ir formuoju dar šiltus cepelinus, volioju krakmole. Niekada neišsileis tokie. Bandykit.
Atsakyti

Irena

Naudingas
(0)
Virtų bulvių cepelinus visada verdu tik iš krakmolingų bulvių. Man netinka sukrentančios. Krakmolo dedu, tačiau niekada bulvių tešlos neplikau. Cepelinai gaunasi skanūs, minkšti bet patvarūs. Verdant neištyžta. Manau kad dėl tešlos plikymo autorė persistengia. Tai perteklinis dalykas, kurio rezultatas priklauso nuo bulvių rūšies
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Tradicinė balta mišrainė
(1)
Balti šaltibarščiai su česnaku ir ridikėliais (be burokėlių)
(1)
Bulviniai blynai iš šviežių bulvių
(1)