Jei savo namuose norite pasigaminti sotesnį, skanesnį ir aromatingesnį bulvių plokštainį, tai šis receptas yra tai, ko Jūs ieškote. Nusivylusių nepaliks. ;)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje fermentinio sūrio galima naudoti kietą "Džiugo" sūrį arba "Parmezaną".
- Jei neturite karštai rūkytos šoninės, galima naudoti šaltai rūkytą šoninę, kumpį arba net virtas dešreles.
- Vietoje pieno galima naudoti grietinėlę, sumaišytą su vandeniu santykiu 1:1, arba tiesiog neriebų kefyrą.
- Jei neturite muskato, galite naudoti maltus juoduosius pipirus arba maltus čiobrelius.
- Svogūną galima pakeisti poromis arba šalotiniais svogūnais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Bulves geriausia tarkuoti smulkia tarka, taip plokštainis bus vientisesnės tekstūros.
- Prieš supilant pieną į bulvių masę, įsitikinkite, kad jis atvėsęs iki tokios temperatūros, kad nesutrauktų kiaušinių.
- Kepimo formą galima iškloti kepimo popieriumi, tuomet patiekalą bus lengviau išimti.
- Jei mėgstate traškesnį viršų, paskutines 5-10 minučių kepkite įjungę viršutinį kaitinimą.
- Prieš supjaustant, patartina leisti plokštainiui pastovėti apie 10 minučių – taip jis geriau susiformuos ir nepraras formos pjaustant.
- Norėdami patikrinti, ar plokštainis iškepęs, įsmeikite medinį pagaliuką – jei jis ištraukiamas švarus, patiekalas paruoštas.
undefined
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
Ingrida
Atsakyti
Albina
Atsakyti
Ingrida
Atsakyti
Ingrida
Atsakyti
Bronė
Atsakyti
Romualda Valiene
Atsakyti
Regina
Atsakyti
Vida
Atsakyti
Marija
Atsakyti