Jei savo namuose norite pasigaminti sotesnį, skanesnį ir aromatingesnį bulvių plokštainį, tai šis receptas yra tai, ko Jūs ieškote. Nusivylusių nepaliks. ;)
Ingredientai
bulvės: 9 vidutinio dydžio (maždaug 1,3 kilogramo)
2. Nuskustas bulves sutarkuojame. Aš tarkavau "rankomis", bet galite naudoti ir elektrinę tarką.
3. Pridedame 100 gramų tarkuoto fermentinio sūrio bei išmaišome.
4. Tuomet pakepiname smulkiai supjaustytą šoninę su svogūnu bei sudedame į paruoštą bulvių masę. Pagardiname druska bei muskatu.
5. Tada užviriname pieną, supilame į bulvių tarkius bei gerai išmaišome. Galiausiai įmaišome išplaktus kiaušinius.
6. Galiausiai kepimo formą ištepame aliejumi, supilame gautą masę, užberiame likusiu tarkuotu sūriu bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Skanaujame!
undefined
Plokštainis su sūriu, man asmeniškai neskanu.
Atsakyti
Danutė
Nelabai ,jau koks receptas ,kam tas sūris ir bulves atrodo tarkuotos burokine tarkà .Ne aš taip nedarau ,šefas nekoks!!!!
Atsakyti
Kristina
Labai geras receptas! Sūris padaro kugelį kreminį - tirpsta burnoje! Bet man asmeniškai bulvės turi būti tarkuotos su elektrine tarka😉
Kitiems: nesuprantu kaip galima neigiamai komentuoti nepabandžius recepto...
Atsakyti
Ingrida
Ir kiaušiniai nebūtini. Be jų gerai sukimba, puikiai pavyksta.
Atsakyti
Albina
Kam tas sūris ir net 4 kiaušiniai? Užtenka 1 ar 2
Atsakyti
Ingrida
Nebandžiau, bet jau gaunasi ne plokštainis, plokštainiai yra pagal seną receptą
Atsakyti
Ingrida
Kas kaip nori taip ir gamina, ne visų skoniai vienodi
Atsakyti
Bronė
Tetos, jums visoms su galva gerai?
Čia yra pateiktas receptas tam tikro patiekalo. Jei jums netinka - gaminate savaip, bet neuždavinėkite bukų klausimų, kam recepte reikalingas vienas ar kitas produktas.
Atsakyti
Romualda Valiene
Žinoma, kad skonio dalykas. Aš taip pat su burokine tarkuoju, man geriau patinka ir nepilu daugiau pieno, kai dvi stiklinės, o česnaką tik supjaustytą skiltelėmis įmaišau, tai dar pasitaiko rasti sveiką skiltelę. Taip išsaugom jo savybes. Del kiaušinių kiekio, manau daugiau jų sočiau. Todėl kepant kokiai nors progai dėčiau 4 ir fermentinio sūrio. Ačiū už patarimus.
Atsakyti
Regina
Ačiū ir tokį reikia pabandyti, turėtų būti skanu.
Atsakyti
Vida
Gaminu taip, tik be sūrio, reiks pabandyti
Atsakyti
Marija
Skanus turtingas plokštainis, bet darau paprasčiau, įmaišau spirgų ir karšto pieno
Atsakyti
undefined
Atsakyti
Danutė
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
Ingrida
Atsakyti
Albina
Atsakyti
Ingrida
Atsakyti
Ingrida
Atsakyti
Bronė
Atsakyti
Romualda Valiene
Atsakyti
Regina
Atsakyti
Vida
Atsakyti
Marija
Atsakyti