Sotus bulvių plokštainis su fermentiniu sūriu, šonine ir pienu

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Sotus bulvių plokštainis su fermentiniu sūriu, šonine ir pienu
Jei savo namuose norite pasigaminti sotesnį, skanesnį ir aromatingesnį bulvių plokštainį, tai šis receptas yra tai, ko Jūs ieškote. Nusivylusių nepaliks. ;)

Ingredientai

    • bulvės: 9 vidutinio dydžio (maždaug 1,3 kilogramo)
    • fermentinis sūris: 200 gramų
    • karštai rūkyta šoninė: 200 gramų
    • svogūnai: 1
    • pienas: 0,5 litro
    • kiaušiniai: 4
    • maltas muskatas: žiupsnelio
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuskutame bulves.
  2. nuskustos bulvės
  3. 2. Nuskustas bulves sutarkuojame. Aš tarkavau "rankomis", bet galite naudoti ir elektrinę tarką.
  4. tarkuojamos bulvės burokine tarka
  5. 3. Pridedame 100 gramų tarkuoto fermentinio sūrio bei išmaišome.
  6. 4. Tuomet pakepiname smulkiai supjaustytą šoninę su svogūnu bei sudedame į paruoštą bulvių masę. Pagardiname druska bei muskatu.
  7. 5. Tada užviriname pieną, supilame į bulvių tarkius bei gerai išmaišome. Galiausiai įmaišome išplaktus kiaušinius.
  8. 6. Galiausiai kepimo formą ištepame aliejumi, supilame gautą masę, užberiame likusiu tarkuotu sūriu bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Skanaujame!
  9. bulvių plokštainis su fermentiniu sūriu, šonine, pienu ir kiaušiniais

undefined

Plokštainis su sūriu, man asmeniškai neskanu.
Atsakyti

Danutė

Nelabai ,jau koks receptas ,kam tas sūris ir bulves atrodo tarkuotos burokine tarkà .Ne aš taip nedarau ,šefas nekoks!!!!
Atsakyti

Kristina

Labai geras receptas! Sūris padaro kugelį kreminį - tirpsta burnoje! Bet man asmeniškai bulvės turi būti tarkuotos su elektrine tarka😉 Kitiems: nesuprantu kaip galima neigiamai komentuoti nepabandžius recepto...
Atsakyti

Ingrida

Ir kiaušiniai nebūtini. Be jų gerai sukimba, puikiai pavyksta.
Atsakyti

Albina

Kam tas sūris ir net 4 kiaušiniai? Užtenka 1 ar 2
Atsakyti

Ingrida

Nebandžiau, bet jau gaunasi ne plokštainis, plokštainiai yra pagal seną receptą
Atsakyti

Ingrida

Kas kaip nori taip ir gamina, ne visų skoniai vienodi
Atsakyti

Bronė

Tetos, jums visoms su galva gerai? Čia yra pateiktas receptas tam tikro patiekalo. Jei jums netinka - gaminate savaip, bet neuždavinėkite bukų klausimų, kam recepte reikalingas vienas ar kitas produktas.
Atsakyti

Romualda Valiene

Žinoma, kad skonio dalykas. Aš taip pat su burokine tarkuoju, man geriau patinka ir nepilu daugiau pieno, kai dvi stiklinės, o česnaką tik supjaustytą skiltelėmis įmaišau, tai dar pasitaiko rasti sveiką skiltelę. Taip išsaugom jo savybes. Del kiaušinių kiekio, manau daugiau jų sočiau. Todėl kepant kokiai nors progai dėčiau 4 ir fermentinio sūrio. Ačiū už patarimus.
Atsakyti

Regina

Ačiū ir tokį reikia pabandyti, turėtų būti skanu.
Atsakyti

Vida

Gaminu taip, tik be sūrio, reiks pabandyti
Atsakyti

Marija

Skanus turtingas plokštainis, bet darau paprasčiau, įmaišau spirgų ir karšto pieno
Atsakyti