Sotus bulvių plokštainis su fermentiniu sūriu, šonine ir pienu

2025-02-28 Autorius oSkanu.lt

Sotus bulvių plokštainis su fermentiniu sūriu, šonine ir pienu
Jei savo namuose norite pasigaminti sotesnį, skanesnį ir aromatingesnį bulvių plokštainį, tai šis receptas yra tai, ko Jūs ieškote. Nusivylusių nepaliks. ;)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje fermentinio sūrio galima naudoti kietą "Džiugo" sūrį arba "Parmezaną".
  • Jei neturite karštai rūkytos šoninės, galima naudoti šaltai rūkytą šoninę, kumpį arba net virtas dešreles.
  • Vietoje pieno galima naudoti grietinėlę, sumaišytą su vandeniu santykiu 1:1, arba tiesiog neriebų kefyrą.
  • Jei neturite muskato, galite naudoti maltus juoduosius pipirus arba maltus čiobrelius.
  • Svogūną galima pakeisti poromis arba šalotiniais svogūnais, kurie suteiks švelnesnį skonį.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Bulves geriausia tarkuoti smulkia tarka, taip plokštainis bus vientisesnės tekstūros.
  • Prieš supilant pieną į bulvių masę, įsitikinkite, kad jis atvėsęs iki tokios temperatūros, kad nesutrauktų kiaušinių.
  • Kepimo formą galima iškloti kepimo popieriumi, tuomet patiekalą bus lengviau išimti.
  • Jei mėgstate traškesnį viršų, paskutines 5-10 minučių kepkite įjungę viršutinį kaitinimą.
  • Prieš supjaustant, patartina leisti plokštainiui pastovėti apie 10 minučių – taip jis geriau susiformuos ir nepraras formos pjaustant.
  • Norėdami patikrinti, ar plokštainis iškepęs, įsmeikite medinį pagaliuką – jei jis ištraukiamas švarus, patiekalas paruoštas.

Ingredientai

    • bulvės: 9 vidutinio dydžio (maždaug 1,3 kilogramo)
    • fermentinis sūris: 200 gramų
    • karštai rūkyta šoninė: 200 gramų
    • svogūnai: 1
    • pienas: 0,5 litro
    • kiaušiniai: 4
    • maltas muskatas: žiupsnelio
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuskutame bulves.
  2. 2. Nuskustas bulves sutarkuojame. Aš tarkavau "rankomis", bet galite naudoti ir elektrinę tarką.
  3. 3. Pridedame 100 gramų tarkuoto fermentinio sūrio bei išmaišome.
  4. 4. Tuomet pakepiname smulkiai supjaustytą šoninę su svogūnu bei sudedame į paruoštą bulvių masę. Pagardiname druska bei muskatu.
  5. 5. Tada užviriname pieną, supilame į bulvių tarkius bei gerai išmaišome. Galiausiai įmaišome išplaktus kiaušinius.
  6. 6. Galiausiai kepimo formą ištepame aliejumi, supilame gautą masę, užberiame likusiu tarkuotu sūriu bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
  7. 7. Patiekiame su grietine arba mėgstamu padažu ir skanaujame!

undefined

Naudingas
(54)
Plokštainis su sūriu, man asmeniškai neskanu.
Atsakyti

Kristina

Naudingas
(5)
Labai geras receptas! Sūris padaro kugelį kreminį - tirpsta burnoje! Bet man asmeniškai bulvės turi būti tarkuotos su elektrine tarka😉 Kitiems: nesuprantu kaip galima neigiamai komentuoti nepabandžius recepto...
Atsakyti

Ingrida

Naudingas
(6)
Ir kiaušiniai nebūtini. Be jų gerai sukimba, puikiai pavyksta.
Atsakyti

Albina

Naudingas
(4)
Kam tas sūris ir net 4 kiaušiniai? Užtenka 1 ar 2
Atsakyti

Ingrida

Naudingas
(1)
Nebandžiau, bet jau gaunasi ne plokštainis, plokštainiai yra pagal seną receptą
Atsakyti

Ingrida

Naudingas
(2)
Kas kaip nori taip ir gamina, ne visų skoniai vienodi
Atsakyti

Bronė

Naudingas
(1)
Tetos, jums visoms su galva gerai? Čia yra pateiktas receptas tam tikro patiekalo. Jei jums netinka - gaminate savaip, bet neuždavinėkite bukų klausimų, kam recepte reikalingas vienas ar kitas produktas.
Atsakyti

Romualda Valiene

Naudingas
(2)
Žinoma, kad skonio dalykas. Aš taip pat su burokine tarkuoju, man geriau patinka ir nepilu daugiau pieno, kai dvi stiklinės, o česnaką tik supjaustytą skiltelėmis įmaišau, tai dar pasitaiko rasti sveiką skiltelę. Taip išsaugom jo savybes. Del kiaušinių kiekio, manau daugiau jų sočiau. Todėl kepant kokiai nors progai dėčiau 4 ir fermentinio sūrio. Ačiū už patarimus.
Atsakyti

Regina

Naudingas
(1)
Ačiū ir tokį reikia pabandyti, turėtų būti skanu.
Atsakyti

Vida

Naudingas
(0)
Gaminu taip, tik be sūrio, reiks pabandyti
Atsakyti

Marija

Naudingas
(0)
Skanus turtingas plokštainis, bet darau paprasčiau, įmaišau spirgų ir karšto pieno
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Bulvių apkepas - kugelis su šonine ir pievagrybių padažu
(1)
Bulviniai blynai su morkomis
(3)
Bulvių "kišenėlės" su vištienos ir tar tar padažo įdaru
(1)