Gaunasi netradiciniai kotletukai, kurie puikiai tinka tiek kaip garnyras, tiek kaip pagrindinis patiekalas (labai gardu su salotomis ar kokia mišraine).
Žalumynus galima derinti įvairiai: petražolės, bazilikai, kalendros.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Bulves geriausia virti su lupenomis, kad nesugertų per daug vandens
Cukinijas būtina gerai nuspausti, kad kotletai nebūtų per drėgni
Prieš kepimą kotletus galima palaikyti šaldytuve 30 minučių - taip jie geriau išlaikys formą
Aliejumi tepti rankas formuojant - taip masė nelips
Kalorijos
Bendras patiekalo kaloringumas: 1240 kcal
Vienos porcijos (1/6) kaloringumas: 207 kcal
Ingredientai
bulvės: 500 gramų
cukinijos: 250 gramų
kiaušiniai: 2
česnakai: 3 skiltelių (galite įdėti ir daugiau)
krapai, svogūnų laiškai ir kt.: pagal skonį
druska
pipirai
prieskoniai
varškė: 70 gramų
fermentinis sūris: 50 gramų
Recepto paruošimas
1. Pradžioje bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
2. Cukiniją taip pat sutarkuokite burokine tarka bei palaikykite, kol išsiskirs sultys. Jas nupilkite, dar kartą gerai nuspauskite, kad liktų kuo mažiau skysčio.
3. Sumaišykite su bulvėmis, dėkite sukapotus žalumynus, susmulkintą česnaką, varškę, pilkite lengvai išplaktus baltymus. Viską maišykite iki vientisos masės.
4. Tuomet pasitepkite rankas aliejumi bei formuokite nedidelio dydžio kotletukus. Juos dėkite į aliejumi išteptą kepimo formą. Viršų aptepkite kiaušinių tryniais, pabarstykite sutarkuotu sūriu.
5. Kepkite iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20–30 min., kol viršus gražiai apkepa. Skanaukite!
Atsiliepimai