Bulvių bokšteliai - jei pabodo įprastos bulvės ar bulvių košė!

2019-11-18 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Bulvių bokšteliai - jei pabodo įprastos bulvės ar bulvių košė!
Mūsų šeima labai mėgsta bulvinius patiekalus. Ir visai nėra svarbu, ar tai keptos bulvės ar virtos bulvės ar bulvių košė ar kugelis ar koks kitas patiekalas. Šį kartą bulves nusprendžiau iškepti kiek kitokiu pavidalu. Jeigu atsibodo įprastos bulvės ar bulvių košė prie mėsos kepsnio - pamėginkite bulvių bokštelius. Taip pat tokiu gražiu patiekimu, galite nustebinti ir visus vaikus. 

Šiuos bulvių bokštelius galima gardinti ir įprasta druska, bet aš norėjau pamėginti gaminti su rūkyta druska - pavyko puikiai. Ji tikrai "draugauja" su bulvėmis.

Ingredientai

    • bulvės: 4
    • tirpintas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • rūkytos druskos dribsniai: gero žiupsnio (naudoju "Druskos namai"; tinka ir įprasta druska)
    • rozmarinas: 1 šakelės
    • tarkuotas fermentinis sūris: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves nulupkite, nuplaukite bei supjaustykite plonais griežinėliais (aš pati supjausčiau mandolina tipo pjaustykle).
  2. 2. Tuomet bulvių griežinėlius patepkite tirpintu sviestu ir sudėkite į keksiukų formeles, gražiai vieną ant kito bokšteliu.
  3. 3. Po to dėkite kepti į įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20 minučių.
  4. 4. Tada pabarstykite sutarkuotu sūriu ir dar įdėkite į orkaitę maždaug 5-10 minučių, kol sūris gražiai išsilydys bei šiek tiek apskrus.
  5. 5. Iškeptus bokštelius pagardinkite rūkytos druskos dribsniais bei rozmarinu.
  6. 6. Patiekite su savo mėgstamais mėsos patiekalais ir skanaukite. Man skanu valgyti ir su stikline kefyro. :)
Trinta bulvių sriuba veganiškai
(1)