Naked burgers - Atviri naminiai mėsainiai

Autorius apie receptą

Atviri naminiai mėsainiai – tai sotus ir gardus patiekalas, kuriame derinamos traškios daržovės, išsilydęs sūris ir tobulai iškepta malta mėsa. Šiltoje plokščiaduonėje įsitaisęs įdaras papildytas gardžiu padažu, kuris suteikia patiekalui gaivų skonį.

Savybės:

  • Greitai paruošiamas – idealiai tinka užimtiems vakarams.
  • Sotus, su švelniai išsilydžiusiu sūriu ir traškiomis daržovėmis.
  • Lankstus patiekalas – įdarą galite pritaikyti pagal savo skonį.

Patiekite su:

  • Traškučiais, bulvytėmis fri orkaitėje ar gaiviomis daržovių lazdelėmis.
  • Šalia patiekite papildomo padažo arba aštraus čili pagardo.

Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas tiek neformaliam vakarėliui, tiek greitiems pietums. Skaniausia valgyti šiltą, ką tik pagamintą.

Redaktorės Vaidos komentaras
- patiekalą papildykite savo mėgstamomis daržovėmis, čia puikiai tiks ir pomidorai, jelapenai ar paprikos. Į padažą, jeigu norisi šiek tiek lengviau, įmaišykite šaukštelį graikiško jogurto. 

Ingredientai

    • Plokščiaduonės: 2 vnt.
    • Iceberg salota: didelė sauja
    • Marinuoti agurkėliai: 4 vnt.
    • Raudonasis svogūnas: 0,5 vnt.
    • Jautiena: 200 g (ar kiauliena, malta)
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Sūris: sauja (tarkuotas)
    • Aliejus: kepimui
    Padažui: 
    • Majonezas: 1 valg. š.
    • Garstyčios: 1 arb. š.
    • Saldžiarūgštis padažas: 2 arb. š.
    • Actas: 1 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Keptuvėje įkainti šiek tiek aliejaus ir sudėti maltą mėsą.
  2. 2. Įberti druskos ir pipirų, išmaišyti. Mėsą pilnai iškepti.
  3. 3. Ant iškeptos mėsos suberti sūrį (nemaišyti), uždengti keptuvę dangčiu ir pakaitinti, kol sūris išsilydis.
  4. 4. Smulkiai supjaustyti salotą, svogūną ir agurkėlius.
  5. 5. Plokščiaduonę šiek tiek pašildyti.
  6. 6. Padažui sumaišyti ingredientus dubenėlyje. Jeigu norisi, įberti šiek tiek druskos.
  7. 7. Ant pašildytos plokščiaduonės dėti keptą mėsą.
  8. 8. Sudėti smulkintas daržoves ir viską pagardinti padažu.
Naked burgers - Atviri naminiai mėsainiai

Atsiliepimai

Maltos mėsos zrazai su grybais
(1)
Škotiški kiaušiniai
(4)
Piemenėlių pyragas su malta mėsa
(7)
Mėsos kukuliai su ryžiais ir morkomis, baltame padaže
(103)
Senovinis sultingas maltos mėsos kepsnys - netikras zuikis su glazūra
(5)
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
(4)
Maltos jautienos stir-fry
(1)