Mėsos kukuliai su ryžiais ir morkomis, baltame padaže

2025-02-25 Autorius oSkanu.lt

Mėsos kukuliai su ryžiais ir morkomis, baltame padaže
Mėsos kukuliai su ryžiais ir morkomis, baltame padaže – tai švelnus, sotus ir jaukus patiekalas, kuris patiks visai šeimai. Sultingi mėsos kukuliai, pagaminti iš maltos mėsos, ryžių ir morkų, yra švelnaus skonio, o ryžiai prideda malonios tekstūros. Kukuliai patiekiami su kreminiu baltu padažu, kuris suteikia jiems dar daugiau švelnumo ir turtingumo.

Šis patiekalas puikiai dera su bulvių koše arba bulvytėmis fri, o baltas padažas sukuria tobulą balansą tarp sočių kukulių ir lengvo, kreminio užbaigimo.

Autorės komentaras - tai yra puikaus skonio mėsos faršo kukuliai (tefteliai) su ryžiais ir morkomis, paruošti fantastiško skonio baltame padaže. Toks patiekalas labai tinka pietums ar vakarienei. Mes tikriausiai šį patiekalą ruošiame bent kartą į savaitę, nes jis mums taip nerealiai patinka. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs, tikrai nenusivilsite! 

Ingredientai

    Kukuliams reikės:
    • Mėsos faršas: 500 g
    • Ryžiai: 80 gramų (nevirtų svoris)
    • Morkos: 1 vnt.
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Majonezas: 1-2 valg. š.
    • Druska
    • Pipirai
    • Džiovinto česnako granulės
    Padažui reikės:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje išverdame ryžius (neperverdame, nes dar troškinsime orkaitėje), atvėsiname.
  2. 2. Tuomet kartu pakepiname sutarkuotas morkas bei ganėtinai smulkiai supjaustytus svogūnus, atvėsiname.
  3. 3. Tada faršą sumaišome su ryžiais, morkomis, svogūnais ir majonezu, įberiame druskos, pipirų bei česnako granulių.
  4. 4. Po to suformuojame nedidelius kukulius bei dedame juos į kepimo indą.
  5. 5. Pomidorų padažą sumaišome su grietine, majonezu bei miltais, tuomet po truputį pilame vandenį ir viską gerai išmaišome, sudedame prieskonius, susmulkintus krapus. Užpilame padažą ant kukulių (aš pati padažo produktų kiekį dvigubinau).
  6. 6. Uždengiame kepimo indą su folija. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 50 minučių.
  7. 7. Likus apie 10 minučių iki kepimo pabaigos foliją atidengiame, kad kukuliai gražiai apskrustų.
  8. 8. Iškepusius kukulius apiberiame sutarkuotu sūriu bei trumpam įkišame į orkaitę, kad sūris išsilydytų. Skanaujame!

Gintare

Naudingas
(35)
Man labai idomu dedasi zalias farsas ar kepant isskirent riebalai nebuna jie paskui per riebus
Atsakyti

Stasė

Naudingas
(22)
Tikrai nebus riebūs, nes mėsoje įmaišyti ryžiai.

Nilkute

Naudingas
(0)
Aišku ne, riebalų organizmui tikrai reikia

Dalia

Naudingas
(31)
Nu labai jau riebu ir kaloringa!😏
Atsakyti

Is

Naudingas
(4)
Kur jau tas riebumas ...

Kukuliai

Naudingas
(13)
Grąužk morką ir nebus kaloringa

Veronika

Naudingas
(38)
Isbandytas, tikrai labai skanu, net ir vaikui labai patiko.
Atsakyti

As Lina

Naudingas
(30)
Labai skanu
Atsakyti

Jūratė Žemaitaitienė

Naudingas
(24)
Nuostabiai atrodo ir labai skanus patiekalas.
Atsakyti

Vilija

Naudingas
(20)
Kaip gali apskrusti, jeigu kukuliai padaže
Atsakyti

Lina

Naudingas
(3)
Tai kukuliai tik iki pusės apsemti

undefined

Naudingas
(0)
Ta patį pagalvojau

česlovas jankus

Naudingas
(2)
Na aš pamėginsiu , tik orkaitė sugedusi , tai panaudosiu lauko griline 🤔😊.
Atsakyti

Marija

Naudingas
(9)
Galvoju,kad skanu tik majonezo tai tikrai nereikia pakanka ir grietinės padaže
Atsakyti

Ausra

Naudingas
(8)
As taip pat dar dedu sviezio kopūsto tai išvis labai skanu gaunas kaip tinginio balandeliai
Atsakyti

Onutė

Naudingas
(4)
Aš orkaitėje apkepu ir puode su padažu dar paverdu,skanu
Atsakyti

Olga

Naudingas
(5)
50 minučių ne per daug faršui ir ryžiams?
Atsakyti

vaiva teberiene

Naudingas
(0)
Šiandien gaminau - liuks, tikrai skanu ir greitai.
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
(4)
Tinginių čeburekai iš vaflių
(26)
Shepherd pie - Šepardo pyragas su malta mėsa
(1)
Zraziukai kepti orkaitėje
(27)