Mėsos kukuliai su ryžiais ir morkomis, baltame padaže

2017-10-17 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Mėsos kukuliai su ryžiais ir morkomis, baltame padaže
Mėsos kukuliai su ryžiais ir morkomis, baltame padaže – tai švelnus, sotus ir jaukus patiekalas, kuris patiks visai šeimai. Sultingi mėsos kukuliai, pagaminti iš maltos mėsos, ryžių ir morkų, yra švelnaus skonio, o ryžiai prideda malonios tekstūros. Kukuliai patiekiami su kreminiu baltu padažu, kuris suteikia jiems dar daugiau švelnumo ir turtingumo.

Šis patiekalas puikiai dera su bulvių koše ar garintomis daržovėmis, o baltas padažas sukuria tobulą balansą tarp sočių kukulių ir lengvo, kreminio užbaigimo.

Autorės komentaras - tai yra puikaus skonio mėsos faršo kukuliai (tefteliai) su ryžiais ir morkomis, paruošti fantastiško skonio baltame padaže. Toks patiekalas labai tinka pietums ar vakarienei. Mes tikriausiai šį patiekalą ruošiame bent kartą į savaitę, nes jis mums taip nerealiai patinka. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs, tikrai nenusivilsite! 

Ingredientai

    Kukuliams reikės:
    • Mėsos faršas: 500 g
    • Ryžiai: 80 gramų (nevirtų svoris)
    • Morkos: 1 vnt.
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Majonezas: 1-2 valg. š.
    • Druska
    • Pipirai
    • Džiovinto česnako granulės
    Padažui reikės:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje išverdame ryžius (neperverdame, nes dar troškinsime orkaitėje), atvėsiname.
  2. 2. Tuomet kartu pakepiname sutarkuotas morkas bei ganėtinai smulkiai supjaustytus svogūnus, atvėsiname.
  3. 3. Tada faršą sumaišome su ryžiais, morkomis, svogūnais ir majonezu, įberiame druskos, pipirų bei česnako granulių.
  4. 4. Po to suformuojame nedidelius kukulius bei dedame juos į kepimo indą.
  5. 5. Pomidorų padažą sumaišome su grietine, majonezu bei miltais, tuomet po truputį pilame vandenį ir viską gerai išmaišome, sudedame prieskonius, susmulkintus krapus. Užpilame padažą ant kukulių (aš pati padažo produktų kiekį dvigubinau).
  6. faršo kukuliai su ryžiais ir morkomis, baltame padaže
  7. 6. Uždengiame kepimo indą su folija. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 50 minučių.
  8. 7. Likus apie 10 minučių iki kepimo pabaigos foliją atidengiame, kad kukuliai gražiai apskrustų.
  9. 8. Iškepusius kukulius apiberiame sutarkuotu sūriu bei trumpam įkišame į orkaitę, kad sūris išsilydytų. Skanaujame!
  10. iškepti mėsos kukuliai orkaitėje, baltame padaže
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai

Gintare

Man labai idomu dedasi zalias farsas ar kepant isskirent riebalai nebuna jie paskui per riebus
Atsakyti

Stasė

Tikrai nebus riebūs, nes mėsoje įmaišyti ryžiai.

Nilkute

Aišku ne, riebalų organizmui tikrai reikia

Dalia

Nu labai jau riebu ir kaloringa!😏
Atsakyti

Is

Kur jau tas riebumas ...

Kukuliai

Grąužk morką ir nebus kaloringa

Veronika

Isbandytas, tikrai labai skanu, net ir vaikui labai patiko.
Atsakyti

Jūratė Žemaitaitienė

Nuostabiai atrodo ir labai skanus patiekalas.
Atsakyti

Vilija

Kaip gali apskrusti, jeigu kukuliai padaže
Atsakyti

Lina

Tai kukuliai tik iki pusės apsemti

undefined

Ta patį pagalvojau

česlovas jankus

Na aš pamėginsiu , tik orkaitė sugedusi , tai panaudosiu lauko griline 🤔😊.
Atsakyti

Marija

Galvoju,kad skanu tik majonezo tai tikrai nereikia pakanka ir grietinės padaže
Atsakyti

Ausra

As taip pat dar dedu sviezio kopūsto tai išvis labai skanu gaunas kaip tinginio balandeliai
Atsakyti

Onutė

Aš orkaitėje apkepu ir puode su padažu dar paverdu,skanu
Atsakyti

Olga

50 minučių ne per daug faršui ir ryžiams?
Atsakyti

vaiva teberiene

Šiandien gaminau - liuks, tikrai skanu ir greitai.
Atsakyti
Skanus padažas balandėliams
(3)
Maltos jautienos stir-fry
(1)