Orkaitėje kepti tinginių balandėliai su kopūstais ir ryžiais, pomidorų padaže

Autorius apie receptą

Tikriausiai daugelis yra gaminęs tinginių balandėlius keptuvėje, nes juos patogu ir greita paruošti. Taip pat jų skonis gaunasi labai geras, o ko daugiau reikia? Na kartais reikia paįvairinti skonį ir pagaminti sveikiau. Tad pabandžiau iškepti tinginių balandėlius su ryžiais orkaitėje. Skonis gavosi tiesiog puikus, labai noriu parekomenduoti pagaminti ir šį variantą. Ingredientai patys lengviausi, o paruošimas dar lengvesnis, pavyks kiekvienam! :)

Galimos ingredientų alternatyvos



Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Norint, kad tinginių balandėliai būtų dar sultingesni, galima į masę įmaišyti šlakelį grietinėlės.
  • Jei norite intensyvesnio skonio, į mėsos masę įdėkite smulkintų česnakų ar skrudintų svogūnų.
  • Formuojant balandėlius rekomenduojama rankas šiek tiek sudrėkinti vandeniu, kad masė neliptų prie delnų.
  • Kepant balandėlius, galite juos papildomai apibarstyti tarkuotu sūriu – jis kepant išsilydys ir suteiks patiekalui gardžią plutelę.
  • Jei norite, kad balandėliai būtų dar labiau traškūs išorėje, paskutinėmis kepimo minutėmis galite padidinti temperatūrą iki 220 °C.

Ingredientai

    • malta kiauliena: 500 gramų (galima keisti kita mėsa)
    • virti ryžiai: 100 gramų
    • kopūstas: smulkiai pjaustytas
    • morkos: 1-2 (tarkuotos)
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • prieskoniai
    • pomidorų padažas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje maltą mėsą sumaišykite su visais išvardintais produktais bei formuokite apvalios formos tinginių balandėlius.
  2. 2. Tuomet juos sudėkite į kepimo formą bei užpilkite pomidorų padažu (kelis šaukštus pomidorų padažo užpilkite vandeniu bei išmaišykite).
  3. 3. Galiausiai kepkite orkaitėje (prieš tai jos nekaitindama) 200 laipsnių temperatūroje maždaug 50 minučių. Skanaus!

Atsiliepimai

Monika

Paprasta, tačiau be galo skanu. Puikiai pavyksta. :)
Atsakyti
Lęšių troškinys su mėsa ir daržovėmis
(3)
"Karbanatky" - čekiški kotletai
(5)