Kiaulienos kukuliai iš faršo - malta mėsa ant iešmelių orkaitėje

2023-11-22 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Kiaulienos kukuliai iš faršo - malta mėsa ant iešmelių orkaitėje
Kiaulienos kukuliai iš faršo ant iešmelių – tai gardus ir originalus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei. Sultinga maltos kiaulienos masė, praturtinta prieskoniais, formuojama į kukulius ir veriama ant iešmelių su bulvėmis. Kepant orkaitėje, kukuliai įgauna auksinę plutelę išlaikydami sultingumą viduje, o bulvės tampa auksinės ir minkštos.
Šis patiekalas gali būti patiekiamas su šviežiomis daržovėmis ar lengvais padažais, suteikiant galimybę mėgautis kiekvienu kąsniu. Tai ne tik sotus, bet ir vizualiai patrauklus pasirinkimas.

Autorės komentaras - šiame patiekale praktiškai yra naudojami tie patys ingredientai kaip ir maltos mėsos krepšeliuose su bulvėmis, tik patiekimas yra visiškai kitoks. Mūsų šeimai toks patiekimas buvo visiškai naujas ir labai patiko, kažkas visai nenusibodusio. Rekomenduoju ir Jums pamėginti.

Ingredientai

    • Malta mėsa: 500 g (naudoju kiaulieną)
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Krakmolas: 1 valg. š.
    • Majonezas: 2 arb. š.
    • Česnakai: 1 skiltelė
    • Maltos mėsos prieskoniai
    Taip pat:
    • Skustos bulvės: ~500 g
    • Druska
    • Pipirai
    • Aliejus: 1 valg. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių maltą mėsą susimaišykite su visais ingredientaus.
  2. 2. Tuomet bulves apvirkite pasūdytame vandenyje maždaug 10 minučių.
  3. 3. Po to drėgnomis rankomis suformuokite kamuoliukus.
  4. 4. Ant medinių iešmelių maukite pakaitomis tai bulves, tai mėsos kamuolėlius.
  5. 5. Tada aliejų sumaišykite su druska bei pipirais, aptepkite bulves.
  6. 6. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį, kol bulvės įgaus auksinę spalvą.
  7. 7. Patiekite ir mėgaukitės!
Kiaulienos kukuliai iš faršo - malta mėsa ant iešmelių orkaitėje
Kiaulienos kukuliai iš faršo - malta mėsa ant iešmelių orkaitėje

Irena

Kodel man kotletu mase nesimauna ant iesmo,ismeigus jis byra
Atsakyti

Dgjk

Jeigu faršas yra byra idėkite daugiau krakmolo ir pametykite farša iš rankos į indą kad gauto oro:)turi padėti

Stanislava

Byra faršas todėl, kad blogai mėsą sumaišėte/suminkėte. Tiesiog ilgokai reikia ją pamaigyti.

Kristina Slavinskienė

Iesmukus dar pries darant toki patiekala reikia vandeni palaikyti.

Liuda Kazbariene

Kraxmola irgi i farša?
Atsakyti

Lina

Užtenka gerai išdaužyti faršą ir taps lipnus, nereikia jokiu krakmolų :) Pamėtykit į dubenį faršą ir matysit, kaip jis tampa vientisas. :)

Audra

Pasisekė ir labai skanu----AČIŪ.
Atsakyti
Kiaulienos kukuliai iš faršo - malta mėsa ant iešmelių orkaitėje

Dovile Kieliene

Ačiū už receptą, labai patiko visai šeimai🥰
Atsakyti
Kiaulienos kukuliai iš faršo - malta mėsa ant iešmelių orkaitėje

Vida

Skaniai atrodo, reiks pasigaminti
Atsakyti
Naminė pica su faršu
(1)
"Senelio" maltinukai
(9)