Kotletai su moliūgais ir balta duona, kepti keptuvėje

2024-01-20 Autorius oSkanu.lt

Kotletai su moliūgais ir balta duona, kepti keptuvėje
Šiandien noriu parodyti Jums fantastiškus kotletus su moliūgais, jeigu tokių dar negaminote, tai galiu Jus patikinti, kad dabar pats laikas tai padaryti. Paruošimas tikrai paprastas, o skonis labai geras. Jei užsinorėjote skanių kotletų ir užsukote į šį receptą, tai labai raginu jį ir išmėginti.

Beje, aš gamindama sumaišau po lygiai jautienos ir kiaulienos faršus, bet galiu patikinti, kad puikiai gausis gaminant arba vien iš kiaulienos arba vien iš jautienos.

Ingredientai

    • kiaulienos faršo: 250 gramų
    • jautienos faršo: 250 gramų
    • moliūgų: 500 gramų
    • svogūnų: 0,5
    • česnako: 2 skiltelių
    • baltos duonos: 1 riekelės
    • kiaušinių trynių: 1
    • aliejaus: 5 šaukštų
    • pieno: 3 šaukštų
    • kmynų: žiupsnelio
    • miltų: 2 šaukštų
    • druskos
    • maltų juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių duoną užmerkiame piene.
  2. 2. Svogūną bei česnako skilteles nulupame, smulkiai supjaustome ir pakepiname įkaitintame aliejuje (viename valgomąjame šaukšte) maždaug 6 minutes.
  3. 3. Tada sumaišome faršą (ir kiaulienos, ir jautienos) su kiaušinio tryniu, išmirkytos duonos minkštimu, kmynais bei pakepintais svogūnais ir česnakais.
  4. 4. Moliūgą nulupame, pašaliname sėklas bei stambiai sutarkuojame.
  5. 5. Sumaišome su faršu.
  6. 6. Pagardiname druska bei pipirais.
  7. 7. Faršą gerai išminkome ir padedame į šaldytuvą maždaug 60 minučių.
  8. 8. Po to keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų.
  9. 9. Iš mėsos masės formuojame norimo dydžio kotletus, apvoliojame juos miltuose ir apkepiname ant vidutinio kaitrumo ugnies po maždaug 3-4 minutes iš abiejų pusių.
  10. 10. Sumažiname temperatūrą, uždengiame keptuvę dangčiu ir patroškiname dar maždaug 5 minutes.
  11. 11. Patiekiame su savo mėgstamiausiu garnyru ir skanaujame!
Briedienos kotletai su spanguolių padažu
(3)
Kotletai troškinti su bulvėmis
(51)