Lazanija su jautiena ir bešamelio padažu🤤

2024-11-02 Autorius Margarita Strokolist

Lazanija su jautiena ir bešamelio padažu🤤
Šis „Lazanija su jautiena ir bešamelio padažu“ receptas – tai tikras klasikinis itališkos virtuvės šedevras, kuris puikiai tinka šeimos pietums ar ypatingoms progoms. Bešamelio padažas, pagamintas iš pieno, sviesto ir miltų, suteikia lazanijai kremiškumo ir sodraus skonio. Šis derinys yra idealus, kadangi jautienos ir padažo sluoksniai užtikrina puikų skonių balansą, o sūris viršuje suteikia papildomą aromatą ir traškumą.

Galimos ingredientų alternatyvos

Jei ieškote lengvesnės ar vegetariškos alternatyvos, jautienos faršą galite pakeisti sojos ar grybų faršu – tai leis mėgautis panašiu skoniu, tačiau su mažiau kalorijų ir sočiųjų riebalų. Salierą galima pakeisti raudona paprika, kuri suteiks saldumo ir spalvų patiekalui. Bešamelio padažui, jei norite vengti sviesto, galite naudoti alyvuogių aliejų arba augalinį sviestą.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

Sluoksniuojant lazaniją, svarbu, kad kiekvienas sluoksnis būtų tolygiai padengtas, kad visi ingredientai susijungtų į vientisą patiekalą. Rekomenduojama pirmąją kepimo dalį lazaniją uždengti folija – tai padės išlaikyti drėgmę ir neleis išdžiūti. Pabaigoje, nuėmus foliją ir pakėlus temperatūrą, sūris gražiai apskrus.

Kalorijos

Ši lazanija iš viso turi apie 2200 kcal, todėl vienoje porcijoje (6 porcijos) yra apie 367 kcal. 

Ingredientai

    • Lazanijos lakštai: 10 vienetų
    • Sūris: 100 g
    Mėsos padažui:
    • Jautienos faršas (liesesnis): 700 g
    • Konservuoti pomidorai savo sultyse (smulkinti, be odelių): 400 g
    • Morkos (vidutinio dydžio): 2 vnt
    • Saliero stiebas arba raudona paprika: 1 vnt
    • Svogūnai: 2 vnt
    • Pomidorų pasta: 1 šaukštas
    • Lauro lapai: 2 vnt
    • Džiovintas raudonėlis: 1 šaukštelis
    • Džiovinti čiobreliai: 1 šaukštelis
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Druska, pipirai, aliejus: pagal skonį
    Bešamelio padažui:
    • Pienas: 600 ml
    • Sviestas: 40 g
    • Miltai: 40 g
    • Malta muskato: 1 žiupsnelis
    • Druska, pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Recepto instrukcijosPradėkite nuo mėsos padažo paruošimo. Keptuvėje įkaitinamas nedidelis kiekis aliejaus, į kurį dedamas jautienos faršas.
  2. 2. Apkepus, faršas atidedamas į šalį.
  3. 3. Toje pačioje keptuvėje švelniai pakepinami kubeliais pjaustyti svogūnai iki aukso spalvos.
  4. 4. Sudedamos smulkiai pjaustytos morkos ir kapotas česnakas, viskas kepinama, kol morkos suminkštėja.
  5. 5. Tuomet pridedamas saliero stiebas (arba paprika) ir kepinama dar keletą minučių.
  6. 6. Į keptuvę dedama pomidorų pasta, raudonėlis, čiobreliai, lauro lapeliai ir pipirai. Sudedamas apkepintas faršas ir konservuoti pomidorai, viskas pagardinama druska. Padažas troškinamas ant mažos ugnies apie 20-30 minučių.
  7. 7. Kol mėsos padažas troškinasi, paruošiamas bešamelio padažas. Storadugniame puode ištirpinamas sviestas, į jį suberiami miltai ir viskas maišoma, kol miltai pakepa apie 1-2 minutes. Nuėmus nuo ugnies, pamažu pilamas ketvirtadalis pieno, intensyviai maišoma, kol neliks gumuliukų.
  8. 8. Tuomet po truputį pilamas likęs pienas, ir puodas dedamas atgal ant ugnies, kad padažas sutirštėtų.
  9. 9. Pradėkite sluoksniuoti lazaniją kepimo inde. Pirmiausia paskirstykite ploną sluoksnį bešamelio padažo. Ant jo dėkite lazanijos lakštų sluoksnį, tuomet mėsos padažą ir dar kartą bešamelio padažą.
  10. 10. Kartokite sluoksnius, kol pasieksite tris sluoksnius, o viršutinį užbaikite bešamelio padažu, ant kurio užbarstykite tarkuotą sūrį.
  11. 11. Lazanija dedama į orkaitę, įkaitintą iki 180°C, ir uždengiama folija.
  12. 12. Kepama 30 minučių, tuomet folija nuimama, temperatūra pakeliama iki 220°C, ir kepama dar 15 minučių, kol sūris gražiai apskrunda.
  13. 13. Santrauka: „Lazanija su jautiena ir bešamelio padažu“ yra puikus pasirinkimas sotiems ir maistingiems pietums.
Recepto autorius Margarita Strokolist
Turkiški Kibbe kebabai iš maltos jautienos
(1)
Beef steak Tartare - totoriškas bifšteksas
(3)
Japoniška Ramen sriuba su jautiena ir grybais
(1)
Čili sriuba su jautienos faršu ir pupelėmis
(1)