Šis „Lazanija su jautiena ir bešamelio padažu“ receptas – tai tikras klasikinis itališkos virtuvės šedevras, kuris puikiai tinka šeimos pietums ar ypatingoms progoms. Bešamelio padažas, pagamintas iš pieno, sviesto ir miltų, suteikia lazanijai kremiškumo ir sodraus skonio. Šis derinys yra idealus, kadangi jautienos ir padažo sluoksniai užtikrina puikų skonių balansą, o sūris viršuje suteikia papildomą aromatą ir traškumą.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei ieškote lengvesnės ar vegetariškos alternatyvos, jautienos faršą galite pakeisti sojos ar grybų faršu – tai leis mėgautis panašiu skoniu, tačiau su mažiau kalorijų ir sočiųjų riebalų. Salierą galima pakeisti raudona paprika, kuri suteiks saldumo ir spalvų patiekalui. Bešamelio padažui, jei norite vengti sviesto, galite naudoti alyvuogių aliejų arba augalinį sviestą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Sluoksniuojant lazaniją, svarbu, kad kiekvienas sluoksnis būtų tolygiai padengtas, kad visi ingredientai susijungtų į vientisą patiekalą. Rekomenduojama pirmąją kepimo dalį lazaniją uždengti folija – tai padės išlaikyti drėgmę ir neleis išdžiūti. Pabaigoje, nuėmus foliją ir pakėlus temperatūrą, sūris gražiai apskrus.
Kalorijos
Ši lazanija iš viso turi apie 2200 kcal, todėl vienoje porcijoje (6 porcijos) yra apie 367 kcal.