Toks jautienos nugarinės troškinys sodraus ir labai pikantiško skonio, kurio skonį dar dabar atsimenu. Mėsa gavosi itin minkšta, o pats troškinio skystimas taip ir prašosi su duonos riekele suvalgomas iki paskutinio lašo.
1. Pirmiausia dubenyje raudonėlį, čiobrelį, rozmarinus, druską ir pipirus sumaišykite su miltais.
2. Tuomet į miltų mišinį sudėkite vieno kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą jautieną ir gerai išmaišykite, kad mėsa pasidengtu miltais.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant stiprios ugnies apkepinkite jautieną. Dedame po kelis gabaliukus, nes mėsa turi apskrusti, o ne troškintis.
4. Išimkite mėsą iš keptuvės. Į keptuvę sudėkite susmulkintą pusžiedžiais svogūną, griežinėliais supjaustytas morkas, aitrųjį pipirą, kubeliais supjaustytas bulves ir apkepinkite.
5. Po to daržoves sudėkite į puodą skirtą troškinimui, ant viršaus sudėkite apkepintą jautieną, dėkite pomidorų padažą, vorčesterio padažą, pilkite alų, jautienos sultinį, dekite lauro lapą ir uždengusios troškinkite maždaug 40 minučių, kol daržovės suminkštės.
6. Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite ir skanaukite!
7. Pastebėjimas: Jeigu troškinant trūksta skysčio - įpilkite šiek tiek vandens.
8. Rekomendacija: Daugiau jautienos troškinių receptų rasite: Jautienos troškiniai.
Miglė
Sodraus, išraiškingo skonio. Labai patiko. 😊
Atsakyti
Miglė
Atsakyti