Žuvies - Menkės karis (troškinys) su kokosų pienu ir daržovėmis

Autorius apie receptą

Savo šaldytuve turėjau šviežios menkės ir vis galvojau, ką čia skanaus pagaminus su ja. Praleidau internete keletą valandų, kol pagaliau radau nuostabų žuvies troškinio receptą, kuris tikrai nenuvylė. Jis ganėtinai lengvai pagaminamas, o skonis labai geras. Šeima išgyrė. :)

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Reklama

  • Vietoje menkės galima naudoti jūros lydeką, tilapiją ar kitą baltą žuvį su tvirtu mėsos audiniu, kuri nesuyra verdant troškinyje.
  • Jei neturite šviežios žuvies, galima naudoti ir kokybišką šaldytą menkės filė, tik būtina ją pilnai atšildyti ir nusausinti prieš marinuojant.
  • Kokosų pieną galima pakeisti lengva grietinėle, sumaišyta su trupučiu vandens, tačiau tuomet skonis bus labiau europietiškas nei azijietiškas.
  • Jei namuose nėra kalendros lapelių, galima naudoti petražoles arba krapus, nors skonis bus šiek tiek kitoks.
  • Vietoje pievagrybių tinka naudoti ir kitas grybų rūšis – voveraites, baravykus ar šitake grybus, kurie suteiks patiekalui sodresnį, žemiškesnį skonį.
  • Konservuotus pomidorus galima pakeisti šviežiais, nunokusiais pomidorais, nuplikytais verdančiu vandeniu ir nuluptais.
  • Jei neturite imbiero miltelių, galima naudoti šviežią tarkuotą imbierą, kuris suteiks dar ryškesnį aromatą.
  • Morkų trūkumą galima kompensuoti papildomu kiekiu paprikos arba cukinijos, kad išlaikytumėte panašią tekstūrą.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš marinuojant žuvį, ją būtina gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu, kad prieskoniai geriau priliptų ir žuvis kepant neišskirtų per daug skysčio.
  • Žuvį troškinyje dėkite tik pačioje gaminimo pabaigoje, nes ji išverda labai greitai ir per ilgai verdant gali tapti sausa.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, galite padidinti kario miltelių kiekį arba pridėti šviežių čili pipirų.
  • Kokosų pieną į karštą troškinį pilkite pamažu, nuolat maišydami, kad jis tolygiai pasiskirstytų ir nesusidarytų gumuliukų.
  • Troškinio konsistenciją galite reguliuoti pagal savo skonį – jei norisi skystesnio, įpilkite daugiau kokosų pieno ar truputį vandens, jei tirštesnio – leiskite ilgiau patroškinti atidengus.
  • Patiekalas skanesnis, kai pastovi bent keletą valandų, todėl jei turite laiko, pagaminkite jį iš anksto.
  • Prieskonių kiekį visada reguliuokite pagal savo skonį, receptas yra tik pagrindas, kurį galite pritaikyti savo preferencijoms.
  • Kalendros lapeliais patiekalą apibarstykite tik prieš pat patiekiant, kad jie neprarastų savo aromato ir tekstūros.

Ingredientai

    • menkės filė be odos: 4 (arba kitokia balta žuvis)
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 3 skiltelių
    • imbiero milteliai
    • morkos: 1 (didelės)
    • paprikos: 1
    • kario milteliai: 2 šaukštų
    • kokosų pienas: 400 gramų
    • kalendros lapeliai
    • svogūnų laiškai
    • smulkinti konservuoti pomidorai: 1 skardinės
    • pievagrybiai: 1 indelio
    • sviestas
    • druska
    • pipirai
    • prieskoniai žuviai (arba kiti mėgstami prieskoniai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių savo mėgstamais prieskoniais pamarinuojame menkę. Aš šį kartą panaudoju Saudos prieskonius žuviai, galvoju, kad jie tiesiog tokie tobulai subalansuoti.
  2. 2. Per tą laiką, kol mūsų menkė marinuojasi, griežinėliais supjaustykite svogūną, pievagrybius ir papriką.
  3. 3. Susmulkinkite svogūnų laiškus ir česnaką, burokine tarka sutarkuokite morką.
  4. 4. Gilioje keptuvėje išlydykite kubelį sviesto ir jame apkepkite svogūną, kol suminkštėja bei pageltonuoja.
  5. 5. Tuomet suverskite česnaką, morką, papriką, svogūnų laiškus bei pievagrybius.
  6. 6. Viską nuolatos maišydami kelias minutes pakepinkite. Tuomet suverskite smulkintus pomidorus, įberkite karį ir imbierą, pagal skonį druskos bei pipirų.
  7. 7. Supilkite kokosų pieną ir viską gerai išmaišykite.
  8. 8. Po to sudėkite žuvies gabaliukus ir leiskite viskam pasitroškinti maždaug 10-15 minučių.
  9. 9. Šį patiekalą galima valgyti su virtais ryžiais arba dar skaniau - su kalafiorais.
  10. 10. Prieš patiekdami užbarstome kalendros (jei nemėgstate - galima nebarstyti). Skanaus!
Recepto autorius Virtuvė, kvepianti meile

Atsiliepimai

Sofia

Ar kalafiorus virti, kepti ar žalius tiekti?
Atsakyti
Žiauriai skanus troškinys su žuvimi
(2)
Sumuštiniai su sūdyta lašiša
(3)