Žuvies - Menkės karis (troškinys) su kokosų pienu ir daržovėmis

2021-01-24 Autorius Jurgita - Jurgitos virtuvėlė

Žuvies - Menkės karis (troškinys) su kokosų pienu ir daržovėmis
Savo šaldytuve turėjau šviežios menkės ir vis galvojau, ką čia skanaus pagaminus su ja. Praleidau internete keletą valandų, kol pagaliau radau nuostabų žuvies troškinio receptą, kuris tikrai nenuvylė. Jis ganėtinai lengvai pagaminamas, o skonis labai geras. Šeima išgyrė. :)

Ingredientai

    • menkės filė be odos: 4 (arba kitokia balta žuvis)
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 3 skiltelių
    • imbiero milteliai
    • morkos: 1 (didelės)
    • paprikos: 1
    • kario milteliai: 2 šaukštų
    • kokosų pienas: 400 gramų
    • kalendros lapeliai
    • svogūnų laiškai
    • smulkinti konservuoti pomidorai: 1 skardinės
    • pievagrybiai: 1 indelio
    • sviestas
    • druska
    • pipirai
    • prieskoniai žuviai (arba kiti mėgstami prieskoniai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių savo mėgstamais prieskoniais pamarinuojame menkę. Aš šį kartą panaudoju Saudos prieskonius žuviai, galvoju, kad jie tiesiog tokie tobulai subalansuoti.
  2. 2. Per tą laiką, kol mūsų menkė marinuojasi, griežinėliais supjaustykite svogūną, pievagrybius ir papriką.
  3. 3. Susmulkinkite svogūnų laiškus ir česnaką, burokine tarka sutarkuokite morką.
  4. 4. Gilioje keptuvėje išlydykite kubelį sviesto ir jame apkepkite svogūną, kol suminkštėja bei pageltonuoja.
  5. kepamas svogūnas ant sviesto keptuvėje
  6. 5. Tuomet suverskite česnaką, morką, papriką, svogūnų laiškus bei pievagrybius.
  7. kepami pievagrybiai, paprikos, morkos, česnakas
  8. 6. Viską nuolatos maišydami kelias minutes pakepinkite. Tuomet suverskite smulkintus pomidorus, įberkite karį ir imbierą, pagal skonį druskos bei pipirų.
  9. 7. Supilkite kokosų pieną ir viską gerai išmaišykite.
  10. žuvies troškinys su menke ir kokosų pienu
  11. 8. Po to sudėkite žuvies gabaliukus ir leiskite viskam pasitroškinti maždaug 10-15 minučių.
  12. troškinama žuvis - menkė kokosų piene
  13. 9. Šį patiekalą galima valgyti su virtais ryžiais arba dar skaniau - su kalafiorais. Prieš patiekdami užbarstome kalendros. Skanaus!
  14. 10. Rekomendacija: Daugiau menkės receptų rasite: Menkės receptai.
Recepto autorius Jurgitos virtuvėlė

Sofia

Naudingas
(0)
Ar kalafiorus virti, kepti ar žalius tiekti?
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Žiauriai skanus troškinys su žuvimi
(2)
Žuvies piršteliai orkaitėje
(1)
Oto kepsnys su daržovėmis
(1)
Kepti grundalai
(2)
Keptuvėje kepta lydeka su pomidorų padažu
(5)
Keptas upėtakis su voveraičių ir grietinėlės padažu
(4)