Pagaminti hollandaise padažą visai nėra sudėtinga. Įprastai jis patiekiamas prie benedikto kiaušinių, bet idealiai dera ir prie jautienos steiko. Pamėginkite!
Ingredientai
švieži sausai brandinti jautienos antrekoto didkepsniai be kaulo: 220 gramų
1. Pradžioje keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus.
2. Kepame didkepsnį po maždaug 2-3 minutes iš abiejų pusių.
3. Tada pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, suvyniojame į foliją bei paliekame apie 5 minutes pastovėti.
4. Padažas: Ant mažos ugnies išlydome sviestą, paliekame pastovėti, kad pieno likučiai nusėstų į dugną, o geltoną ištirpusį sviestą supilame į atskirą indą. Puode užkaičiame vandenį, ant jo statome stiklinį arba metalinį dubenį (žiūrime, kad nesiliestų prie vandens), kuriame sudėti kiaušinių tryniai, actas ir vanduo. Pradedame plakti bei po truputį pilti sviestą. Tai yra pradžiai po šaukštelį bei kai matysime, kad viskas jungiasi į vienalytę masę, galite pilti ir po didesnį kiekį sviesto. Plakame nuolatos, kol padažas gausis balsvai gelsvos spalvos bei sutirštės, panašiai, kaip majonezas, bet kiek skystesnis.
5. Po to nukeliame dubenį nuo puodo, pagal skonį įpilame citrinos sulčių, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, suberiame supjaustytus baziliko lapelius. Jeigu norėsis skystesnio padažo, galima įpilti šauktą vandens.
6. Tada patiekiame iškeptą didkepsnį su pagamintu padažu bei mėgiamu garnyru. Skanaujame!
7. Rekomendacija: Daugiau steikų receptų rasite: Steikų receptai.
Arūnas
Naudingas
(0)
Su steiku tai viskas kaip ir aišku :) Bet nesitikėjau, kad padažas bus toks - be žodžių, tai fantastika !!!
Dėkoju už receptą.
Atsakyti
Arūnas
Atsakyti