Jautienos salotos su raudoniais svogūnais ir marinuotais agurkais

2023-07-12 Autorius oSkanu.lt

Jautienos salotos su raudoniais svogūnais ir marinuotais agurkais
Šios jautienos salotos pasigamins labai greitai, jei mėsą išsivirsite dieną prieš tai. Pats receptas atsirado visiškai netikėtai, tiesiog eksperimentuojant su turimais likučiais šaldytuve. O pavyko tikrai skaniai. Ir jau teko gaminti šitaip net keturis kartus. Labai mūsų šeimoje "prigijo", tad nusprendžiau pasidalinti šiuo tikrai geru receptu ir su Jumis!

Ingredientai

    • jautienos kumpio: 300 gramų (tinka ir kita dalis)
    • raudonųjų svogūnų: 0,5
    • marinuotų agurkų: 0,5 stiklainio (arba pagal skonį)
    • druskos
    • pipirų
    • prieskonių sultiniui
    • lauro lapų: 2
    • cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
    • baltojo vyno acto: 1 valgomojo šaukšto
    • salotų lapų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia jautienos gabalą dėkite į puodą su vandeniu, užvirkite ir pridėkite prieskoninių žolelių, lauro lapų, druskos ir pipirų. Virkite maždaug 60-90 minučių.
  2. 2. Po to svogūnus supjaustykite kubeliais ir užpilkite puse stiklinės agurkų marinato, sumaišyto su šaukšteliu druskos, cukraus, baltojo vyno actu ir trupučiu jautienos sultinio.
  3. 3. Tada supjaustykite marinuotus agurkėlius ir mėsą. Sumaišykite su svogūnų marinatu - kuo ilgiau jame viskas išmirks, tuo bus skanesnės ir sultingesnės salotos (jei mėsą išvirėte iš vakaro, galite viską ir užmarinuoti nakčiai).
  4. 4. Prieš pat patiekiant į stalą suplėšykite salotų lapus ir išklokite jais lėkštes.
  5. 5. Ant salotų lapų išdėliokite jautienos salotas ir patiekite. Skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau jautienos salotų receptų rasite: Jautienos salotos.
Jautiena su pikantiškomis makaronų salotomis
(1)
Virtas jaučio liežuvis moliūgų ir garstyčių padaže
(1)
Naminiai mėsainiai su jautiena, teriyaki padažu ir sūriu
(2)
Velingtono kepsnys
(3)