Pipirinis brandintos jautienos steikas su grietinėlės ir svogūnų padažu

2023-10-08 Autorius oSkanu.lt

Pipirinis brandintos jautienos steikas su grietinėlės ir svogūnų padažu
Šiandien noriu pasidalinti fantastiškai skaniais steikais, kuriuos galėčiau valgyti nors ir kiekvieną dieną. Paruošimas visai nesudėtingas, o skonis tiesiog fantastiškas. Tas pipirinis džiaugsmas yra kažkas tokio. O dar viską pagardinsime nuostabiu grietinėlės ir svogūnų padažu, kuris itin tinka prie steiko. Galiu tik pasakykite, kad baikite dvejoti, imkite šį receptą ir gaminkite jau dabar! Tad pradedam! :)

Ingredientai

    • jautienos didkepsnių: 4 (naudoju brandintą jautieną)
    • jautienos sultinio: 0,5 stiklinės
    • 35% riebumo grietinėlės: 2 valgomųjų šaukštų
    • šviežių maltų juodųjų pipirų
    • pipirų mišinio (naudoju "Santa Maria")
    • druskos
    • šviežių čiobrelių
    • svogūnų: 1
    • brendžio: 40 mililitrų
    • sviesto: 1 valgomojo šaukšto
    • augalinio aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia didelėje lėkštėje sumaišykite pipirus ir druską.
  2. 2. Tada apvoliokite didkepsnius gausiai pipiruose iš abiejų pusių ir palikite pasimarinuoti maždaug 5 minutes.
  3. 3. Gerai įkaitinkite ketaus keptuvę su aliejumi.
  4. 4. Kepkite steikus po maždaug 3-4 minutes iš abiejų pusių.
  5. 5. Tuomet perdėkite į šiltą lėkštę ir uždenkite folija.
  6. 6. Ruoškite padažą: Į tą pačią keptuvę įdėkite sviesto ir susmulkintus svogūnus.
  7. 7. Apkepkite, kol svogūnai suminkštės, tuomet pilkite brendį ir intensyviai maišykite maždaug 30 sekundžių.
  8. 8. Tuomet supilkite sultinį, kai užvirs pagardinkite druska ir šviežiais čiobreliais.
  9. 9. Supilkite grietinėlę ir dar pavirkite kelias minutes, kol padažas sutirštės.
  10. 10. Dėkite į lėkštes mėsos kepsnius, užpilkite padažu ir patiekite su bulvėmis ir daržovių garnyru. Skanaukite!
Jautiena su pikantiškomis makaronų salotomis
(1)
Shish kebab - Šis kebabas | Receptas
(5)