Labai paprastas jautienos troškinys su bulvėmis, morkomis ir pupelėmis pomidorų padaže

2023-09-11 Autorius oSkanu.lt

Labai paprastas jautienos troškinys su bulvėmis, morkomis ir pupelėmis pomidorų padaže
Ar aš viena labai mėgstu ruošti įvairiausius troškinius? Atrodo viską suruoši, sudedi į puodą ir tik lauki kol išsitroškins. O galiausiai gaunasi kažkas skanaus. Kartais mėgstu tokius troškinius, kuriuose reikia labai daug ingredientų ir visai neįprastų. Tačiau kartais norisi paruošti iš to ką turiu po ranka. Šis būtent toks - lengvai pagaminamas, ingredientai paprasti, tačiau itin gerai "sužaidžiantys" tarpusavyje. Galiu patikinti, kad pavyks paruošti net ir virtuvės naujokams. Tad imkite receptą ir pradėkite gaminti jau dabar!

Ingredientai

    • jautiena: 500 gramų
    • svogūnai: 2
    • česnakas: 3 skiltelių
    • alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • morkos: 3 (vid. dydžio)
    • bulvės: 500 gramų
    • pomidorų tyrė: 1 skardinės
    • baltosios pupelės pomidorų padaže: 1 skardinės
    • sultinys: 1 litro
    • druska
    • šviežiai malti juodieji pipirai
    • šviežios arba džiovintos petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mėsą supjaustome mažais gabaliukais bei pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  2. 2. Kai mėsa dailiai paruduos, beriame druskos, sudedame į puodą, kuriame troškinsime.
  3. 3. Tuomet keptuvėje išlydome sviestą, pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus.
  4. 4. Sudedame į puodą su mėsa.
  5. 5. Tada užpilame sultiniu bei troškiname maždaug 30-40 minučių. Suberiame kubeliais supjaustytas morkas, bulves bei troškiname dar apie 15 minučių, kol daržovės suminkštės.
  6. 6. Po to supilame pomidorų tyrę, beriame pipirų bei petražolių. Taip pat suverčiame ir pupeles.
  7. 7. Paverdame dar maždaug kelias minutes ir nukeliame nuo kaitros.
  8. 8. Patiekiame ir skanaujame!

Aldona

Tikrai labai skaniai gavosi, nors ingredientai atrodo visai paprasti. Įprastai bijau ruošti kažką iš jautienos, nes galvoju, kad mėsa bus kieta, bet šiame patiekale ji gavosi tikrai minkšta. Ačiū. :)
Atsakyti

Benediktas

Gaminau. Gavosi laaaabai skanus. Artimiausiu metu vėl kartosiu. Ačiū už receptą.
Atsakyti
Pupelių ir stirnienos troškinys
(6)
Antienos troškinys su rudaisiais pievagrybiais
(1)