Vištienos krūtinėlės troškinys su paprikomis ir grietinėle

2025-02-09 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Vištienos krūtinėlės troškinys su paprikomis ir grietinėle
Šis vištienos troškinys su paprikomis – tikras skonių festivalis, tinkantis tiek skubančioms vakarienėms, tiek lėtai troškintiems savaitgalio pietums. Šis receptas pasižymi intensyviais prieskonių aromatais, kreminiu padažu ir minkšta, sultinga vištiena, kuri kartu su saldžiomis daržovėmis sukuria išskirtinį patiekalą. Daugiau nei paprastas vištienos receptas, jis įkvepia eksperimentuoti virtuvėje, nes galite lengvai pritaikyti ingredientus pagal savo skonį. Nepaisant to, kad pagrindinės sudedamosios dalys yra vištiena, svogūnai, pomidorai, saldžiosios paprikos, obuoliai bei kreminė grietinėlė, šiame recepte yra daugybė galimybių keisti kai kuriuos ingredientus, suteikiant patiekalui naujų niuansų.
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos krūtinėlės filė: Galite naudoti vištienos blauzdeles arba vištienos krūtinėlės gabaliukus.
  • Svogūnai: Jei neturite geltonųjų svogūnų, raudoni arba baltieji svogūnai puikiai tiks.
  • Pomidorai: Švieži pomidorai gali būti pakeisti konservuotais pomidorais be priedų, jei laikas ribotas.
  • Saldžiosios paprikos: Vietoje jų galima naudoti raudonas, žalias ar net geltonas paprikas, priklausomai nuo jūsų pageidavimų.
  • Grietinėlė: Tradicinę 20% grietinėlę galima pakeisti natūralia grietinėle, kreminiu pienu arba, jei norite eksperimentuoti, net kokosų grietinėle – tai suteiks švelnų egzotišką poskonį.
  • Obuoliai: Jei norite, obuolius galite pakeisti švelniomis kriaušėmis, kurios taip pat suteiks saldumo ir sultingumo.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš kepant, įsitikinkite, kad vištiena yra supjaustyta vienodo dydžio gabaliukais – tai padės vienodai iškepti visiems ingredientams.
  • Kepimo metu svarbu stebėti ugnį – nedidelė ugnies intensyvumas padės išsaugoti patiekalo sultingumą ir užtikrinti, kad padažas būtų kreminis ir be degimo pėdsakų.
  • Jei norite padažo tirštesnio, galite šiek tiek papildomai įmaišyti miltų, bet būkite atsargūs, kad neperkrautumėte skonio.
  • Šį patiekalą puikiai lydys česnakine bulvių koše, šviežiai kepta duona arba lengva žaliųjų salotų garnyru, kurie dar labiau pabrėš tradicinio Vengrų patiekalo charakterį.
  • Savaitgalį, kai turite daugiau laiko, rekomenduojama leisti patiekalui truputį pailsėti, kad skoniai dar labiau susimaišytų.

Kalorijos

Visam patiekalui apytiksliai yra 2873 kalorijos, o viena porcija suteikia apie 718 kalorijų. Tai puikus pasirinkimas energingai vakarienei, tačiau jei siekiate mažesnės kalorijų vertės, galite sumažinti aliejaus kiekį arba pasirinkti lengvesnę grietinėlės versiją. 

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlės filė: 2 vnt.
    • Svogūnai: 3 vnt.
    • Pomidorai: 4 vnt.
    • Saldžiosios paprikos: 4 vnt.
    • Maltos paprikos milteliai: 1 šaukštas
    • Miltai: 2 šaukštai
    • Aliejus: 150 ml
    • Grietinėlė: 125 ml
    • Obuoliai: 2 vnt.
    • Druska: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištienos paruošimas: Pirmiausia vištienos krūtinėlės filė buvo kruopščiai nuplautos, nusausintos ir supjaustytos nedideliais gabaliukais.
  2. 2. Tada, ant įkaitinto keptuvės su dviem šaukštais aliejaus, šie gabaliukai buvo apkepinti apie 5–7 minutes, kol įgavo auksinę plutelę. Vėliau vištiena buvo atidėta į šiltą indą, kad neprarastų šilumos.
  3. 3. Daržovių kepimas: Tuo pačiu keptuvėje, į kurį jau buvo įkaitintas aliejus, buvo įpilta šiek tiek papildomo aliejaus.
  4. 4. Tada buvo smulkiai supjaustyti svogūnai ir saldžiosios paprikos, kurie buvo pakepinti apie 5 minutes, kol suminkštėjo ir išskleidė malonų aromatą.
  5. 5. Prieskonių įmaišymas: Vėliau į daržovių mišinį buvo įdėti miltai ir maltos paprikos milteliai. Šis mišinys buvo toliau kepintas apie 2 minutes, kad prieskoniai išlaisvintų savo intensyvų skonį ir puikiai susimaišytų su daržovėmis.
  6. 6. Sultingų ingredientų derinimas: Tuo metu pomidorai ir obuoliai buvo supjaustyti nedideliais gabaliukais. Jie buvo įdėti į keptuvę ir kartu su kitais ingredientais maišomi apie 3–5 minutes, leidžiant jų sultims susijungti su prieskonių ir daržovių aromatais.
  7. 7. Padažo ruošimas: Po to į mišinį buvo įpilama grietinėlė ir subrukta druska pagal skonį. Visa masė buvo kruopščiai sumaišyta ant silpnos ugnies, kol padažas įgavo kreminę ir tirštą konsistenciją.
  8. 8. Troškinimas: Galiausiai, į gautą padažą buvo grąžinta apkepinta vištiena. Visa masė buvo troškinta dar apie 5 minutes ant silpnos ugnies, kad ingredientai dar geriau susimaišytų ir išgautų harmoningą skonį.
  9. 9. Patiekimas: Kai patiekalas buvo paruoštas, jis buvo patiekiamas su jūsų mėgstamu garnyru – ar tai būtų česnakinė bulvių košė, ar šviežiai kepta duona ar net lengvos žaliųjų salotų lėkštutė – ir mėgautasi išskirtiniu Vengrų patiekalo skoniu.
Fettuccine makaronai su vištiena ir baltu padažu
(16)
Vištienos ir cukinijų pyragas
(1)
Naminis Ramen su vištiena, ryžių makaronais ir pievagrybiais
(1)
Bulvių "kišenėlės" su vištienos ir tar tar padažo įdaru
(1)