Vištienos iešmeliai su ananasais ir medaus-garstyčių padažu, folijoje - tai nuostabus patiekalas, kuris sužavės jus savo saldžiai aštriu skoniu ir sultinga tekstūra. Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Ananasų saldumas puikiai dera su vištienos švelnumu, o medaus-garstyčių padažas suteikia patiekalui ypatingą aromatingą skonį, kuris paliks neišdildomą įspūdį. Folijoje kepami iešmeliai išsaugo visą sultingumą ir kvapą, todėl mėsa tampa ypatingai minkšta ir gardžiai trapi. Šis receptas ne tik paprastas gaminti, bet ir universalus - jį galima pritaikyti įvairiems metų laikams ir progoms, nuo vasaros piknikų iki jaukių žiemos vakarienių.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jeigu neturite vidinės vištienos filė, galite naudoti ir įprastą vištienos krūtinėlę arba šlaunelių mėsą be kaulų. Vietoje konservuotų ananasų galima naudoti šviežius ananasus, tik tuomet reikėtų juos šiek tiek ilgiau marinuoti padaže. Medų galima pakeisti klevų sirupu arba agavos nektaru, o tradicines garstyčias - Dijon garstyčiomis dėl subtilesnio skonio. Sojos padažą galima pakeisti tamari padažu, jei norite be gliuteno varianto, arba kokosų aminos padažu. Česnaką miltelius galima pakeisti šviežiai trintais česnakais - 2-3 skiltelėmis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Vištienos gabalėlius stenkitės supjaustyti vienodo dydžio, taip jie iškeps tolygiai. Prieš verdami ant iešmelių, vištienos gabalėlius galite marinuoti padaže apie 2 valandas - taip mėsa bus dar skanesnė ir aromatingesnė. Jei naudojate medinius iešmelius, nepamirškite jų prieš tai 30 minučių pamirkyti vandenyje, kad kepant nesudegtų. Kepimo metu foliją galite trumpam atidengti paskutinėms 5-7 minutėms, kad iešmeliai gražiai apskrustų. Patiekiant, papildomai apšlakstykite šviežiai pagamintu padažu ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.