Vištienos iešmeliai su ananasais ir medaus-garstyčių padažu, folijoje

2025-02-26 Autorius oSkanu.lt

Vištienos iešmeliai su ananasais ir medaus-garstyčių padažu, folijoje
Vištienos iešmeliai su ananasais ir medaus-garstyčių padažu, folijoje - tai nuostabus patiekalas, kuris sužavės jus savo saldžiai aštriu skoniu ir sultinga tekstūra. Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Ananasų saldumas puikiai dera su vištienos švelnumu, o medaus-garstyčių padažas suteikia patiekalui ypatingą aromatingą skonį, kuris paliks neišdildomą įspūdį. Folijoje kepami iešmeliai išsaugo visą sultingumą ir kvapą, todėl mėsa tampa ypatingai minkšta ir gardžiai trapi. Šis receptas ne tik paprastas gaminti, bet ir universalus - jį galima pritaikyti įvairiems metų laikams ir progoms, nuo vasaros piknikų iki jaukių žiemos vakarienių. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Jeigu neturite vidinės vištienos filė, galite naudoti ir įprastą vištienos krūtinėlę arba šlaunelių mėsą be kaulų. Vietoje konservuotų ananasų galima naudoti šviežius ananasus, tik tuomet reikėtų juos šiek tiek ilgiau marinuoti padaže. Medų galima pakeisti klevų sirupu arba agavos nektaru, o tradicines garstyčias - Dijon garstyčiomis dėl subtilesnio skonio. Sojos padažą galima pakeisti tamari padažu, jei norite be gliuteno varianto, arba kokosų aminos padažu. Česnaką miltelius galima pakeisti šviežiai trintais česnakais - 2-3 skiltelėmis. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Vištienos gabalėlius stenkitės supjaustyti vienodo dydžio, taip jie iškeps tolygiai. Prieš verdami ant iešmelių, vištienos gabalėlius galite marinuoti padaže apie 2 valandas - taip mėsa bus dar skanesnė ir aromatingesnė. Jei naudojate medinius iešmelius, nepamirškite jų prieš tai 30 minučių pamirkyti vandenyje, kad kepant nesudegtų. Kepimo metu foliją galite trumpam atidengti paskutinėms 5-7 minutėms, kad iešmeliai gražiai apskrustų. Patiekiant, papildomai apšlakstykite šviežiai pagamintu padažu ir papuoškite šviežiomis žolelėmis. 

Ingredientai

    • Vidinė vištienos filė: 500 gr.
    • Ananasai (konservuoti): 1/2 skardinės (apie 200 gr.)
    • Druska: pagal skonį
    • Prieskoniai: pagal skonį (rekomenduojama juodieji pipirai, paprikos milteliai, rozmarinas)
    Padažui:
    • Medus: 2 v.š.
    • Garstyčios: 1 v.š.
    • Sojos padažas: 1 v.š.
    • Česnako milteliai: 1 v.š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.
  2. 2. Paruošiame padažą: dideliame dubenyje sumaišome medų, garstyčias, sojos padažą ir česnako miltelius. Kruopščiai išmaišykite, kad visi ingredientai susijungtų į vientisą masę.
  3. 3. Vidinę vištienos filė nuplaunate po šaltu tekančiu vandeniu ir nusausinate virtuviniu rankšluosčiu.
  4. 4. Vištieną supjaustote maždaug 3x3 cm dydžio kubeliais.
  5. 5. Supjaustytą vištieną sudėkite į dubenį, pabarstykite druska ir pasirinktais prieskoniais. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  6. 6. Konservuotus ananasus nuvarvinate ir supjaustote panašaus dydžio gabalėliais kaip ir vištieną.
  7. 7. Dabar paeiliui ant medinių arba metalinių iešmelių užmaunate vištienos gabalėlį, po to ananaso gabalėlį. Kartojate, kol sunaudosite visus produktus.
  8. 8. Paruošiama folija - atkirpsite kelis didelius lakštus, kurių kiekvienas būtų pakankamai didelis, kad galėtumėte suvynioti po 2-3 iešmelius.
  9. 9. Ant folijos dėsite paruoštus iešmelius ir gausiai apšlakstysite juos paruoštu medaus-garstyčių padažu, užtikrindami, kad padažas padengtų visus iešmelių elementus.
  10. 10. Kruopščiai suvyniokite foliją aplink iešmelius, kad susidarytų sandarūs paketėliai. Įsitikinkite, kad folija gerai užsandarinta, kad kepimo metu neišbėgtų sultys.
  11. 11. Suvyniotus iešmelius dėsite ant kepimo skardos ir įstatysite į įkaitintą orkaitę.
  12. 12. Kepsite apie 30 minučių 200°C temperatūroje, kol vištiena visiškai iškeps.
  13. 13. Pasibaigus kepimo laikui, atsargiai atidarysite folijos paketėlius - būkite atsargūs, nes išeis karšti garai.
  14. 14. Patiekdami iešmelius, papildomai galite juos apšlakstyti šviežiai paruoštu padažu. Taip pat labai tinka ir virti ryžiai. Skanaus!
Vištienos iešmeliai su ananasais ir medaus-garstyčių padažu, folijoje
Vištienos iešmeliai su ananasais ir medaus-garstyčių padažu, folijoje
Vištienos iešmeliai su ananasais ir medaus-garstyčių padažu, folijoje
Vištienos iešmeliai su ananasais ir medaus-garstyčių padažu, folijoje
Vištienos iešmeliai su ananasais ir medaus-garstyčių padažu, folijoje
ČACHOCHBILI arba vištiena pomidorų padaže
(4)