Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

2025-03-01 Autorius oSkanu.lt

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu
Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Blyneliai yra minkšti, sultingi ir idealiai subalansuoti, o jų paruošimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių. Tradicinis lietuviškas receptas su moderniu prisilietimu, kuris patiks visai šeimai. Šie blyneliai gali būti patiekiami kaip pagrindinis patiekalas su daržovių garnyru arba kaip užkandis vakarėliams. Šį patiekalą ypač pamėgs vaikai, nes jis yra ir skanus, ir maistingas. Galite paruošti blynelius iš anksto ir pašildyti prieš patiekimą, kas padaro juos puikiu pasirinkimu užimtoms dienoms. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šiame recepte vištieną galima pakeisti kalakutiena, kiauliena arba net jautiena, jeigu norite stipresnio skonio. Jei norite suteikti blyneliams daugiau tekstūros, galite pridėti smulkintų daržovių, tokių kaip morkos, cukinijos ar svogūnai. Liesą grietinę galima pakeisti graikišku jogurtu arba maskarponės sūriu, jei norite kremiškesnės tekstūros. Manų kruopas galima pakeisti avižiniais dribsniais arba kukurūzų miltais, o krapus – petražolėmis, baziliku ar raudonėliu. Jogurtiniam padažui galite naudoti graikišką jogurtą vietoje natūralaus, o česnaką pakeisti svogūnų laiškais arba tarkuotu imbiero šaknies gabaliuku. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norėdami išgauti geriausią skonį, leiskite blynelių tešlai pastovėti bent 10-15 minučių, kad manų kruopos gerai išbrinktų ir masė taptų vientisesnė. Kepant svarbu nepadauginti aliejaus – užtenka plono sluoksnio, kad blyneliai nesugertų riebalų. Reguliuokite keptuvės temperatūrą – ji turėtų būti vidutinio karštumo, kad blyneliai iškeptų tolygiai ir būtų traškūs iš išorės, bet sultingi viduje. Jogurtinį padažą paruoškite iš anksto, kad jis galėtų pastovėti šaldytuve bent 30 minučių – taip skonis bus intensyvesnis. Jei ruošiate didesnį kiekį, iškepiamus blynelius galite laikyti šiltus orkaitėje 100°C temperatūroje. 

Ingredientai

    • vištienos filė: 400 gramų (tinka ir kalakutiena)
    • kiaušiniai: 1
    • liesa grietinė: 100 gramų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • manų kruopos: 1 valgomojo šaukšto
    • smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto (arba petražolės)
    • druska
    • juodieji pipirai
    Jogurtiniam padažui (galima rinktis ir kitą pamėgtą)
    • natūralus jogurtas: 100 gramų
    • smulkinti krapai: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių (susmulkintų arba sutraiškytų)
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais. Sudedame visus blyneliams nurodytus ingredientus į indą bei išmaišome. Pagardiname prieskoniais bei leidžiame pastovėti keletą minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
  2. 2. Tuo tarpu, galite pasigaminti padažą – inde sumaišome visus padažo ingredientus. Pagal savo skonį pagardiname druska.
  3. 3. Tuomet keptuvėje įkaitiname aliejų.
  4. 4. Į įkaitintą keptuvę šaukštu dedame blynelių masę bei kepame blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  5. 5. Patiekiame iškart su pasigamintu jogurtiniu padažu arba kitu pamėgtu. Skanaujame!

Atsakinėjama į Komentarą

Udon makaronai su shimeji grybais ir vištiena
(1)