Jau ganėtinai senokai norėjau pamėginti pasigaminti naminį paštetą su brendžiu, tad būtent tai ir padariau - pavyko tobulai! Paštetas, itin tinkantis vakarėlių sumuštinukams "canape", arba paprastiems sumuštiniams su balta ar juoda duona. O itin su šviežiais svogūnų laiškais. Tikrai galiu tik pagirti šį receptą ir paraginti Jus išmėginti. Visiškai esu tikra, kad nenuvils. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors originalus receptas yra nepriekaištingas, galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais:
- Vištienos kepenėles galima pakeisti antienos arba žąsies kepenėlėmis, kurios suteiks dar intensyvesnį, turtingesnį skonį.
- Brendį galima pakeisti konjaku, viskiu ar net portveiniu, priklausomai nuo jūsų skonių preferencijų.
- Jei neturite muskato riešuto, galite naudoti kardamoną arba cinamoną (labai nedidelį kiekį).
- Vietoje paprastų svogūnų galite naudoti šalotinius svogūnus, kurie suteiks švelnesnį skonį.
- Sviestą galima pakeisti aukštos kokybės ančių taukais, jei norite dar turtingesnio skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Keletas patarimų, kurie padės pasiekti geriausią rezultatą:
- Kepant kepenėles, būtina stebėti kepimo laiką – perkepusios kepenėlės praras švelnumą ir taps kietos.
- Blenderiu malant ingredientus, darykite tai etapais, kad gautumėte vienalytę, aksominę masę.
- Prieš patiekiant, leiskite paštetui "subręsti" šaldytuve bent 6-8 valandas, kad skoniai susijungtų.
- Jei norite išgauti dar švelnesnę tekstūrą, galite paštetą pertrinti per smulkų sietelį prieš supildami į indelius.
- Sviesto sluoksnis viršuje ne tik prailgina pašteto galiojimo laiką, bet ir suteikia papildomą aromato dimensiją.
Rita
Atsakyti