Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu ir maltu muskato riešutu

2025-03-28 Autorius oSkanu.lt

Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu ir maltu muskato riešutu
Jau ganėtinai senokai norėjau pamėginti pasigaminti naminį paštetą su brendžiu, tad būtent tai ir padariau - pavyko tobulai! Paštetas, itin tinkantis vakarėlių sumuštinukams "canape", arba paprastiems sumuštiniams su balta ar juoda duona. O itin su šviežiais svogūnų laiškais. Tikrai galiu tik pagirti šį receptą ir paraginti Jus išmėginti. Visiškai esu tikra, kad nenuvils. :) 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Nors originalus receptas yra nepriekaištingas, galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais: 

  • Vištienos kepenėles galima pakeisti antienos arba žąsies kepenėlėmis, kurios suteiks dar intensyvesnį, turtingesnį skonį.
  • Brendį galima pakeisti konjaku, viskiu ar net portveiniu, priklausomai nuo jūsų skonių preferencijų.
  • Jei neturite muskato riešuto, galite naudoti kardamoną arba cinamoną (labai nedidelį kiekį).
  • Vietoje paprastų svogūnų galite naudoti šalotinius svogūnus, kurie suteiks švelnesnį skonį.
  • Sviestą galima pakeisti aukštos kokybės ančių taukais, jei norite dar turtingesnio skonio.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Keletas patarimų, kurie padės pasiekti geriausią rezultatą:
 
  • Kepant kepenėles, būtina stebėti kepimo laiką – perkepusios kepenėlės praras švelnumą ir taps kietos.
  • Blenderiu malant ingredientus, darykite tai etapais, kad gautumėte vienalytę, aksominę masę.
  • Prieš patiekiant, leiskite paštetui "subręsti" šaldytuve bent 6-8 valandas, kad skoniai susijungtų.
  • Jei norite išgauti dar švelnesnę tekstūrą, galite paštetą pertrinti per smulkų sietelį prieš supildami į indelius.
  • Sviesto sluoksnis viršuje ne tik prailgina pašteto galiojimo laiką, bet ir suteikia papildomą aromato dimensiją.

Ingredientai

    • vištienos kepenėlės: 300 gramų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 4-5 skiltelių
    • sviestas: 90 gramų (+50 gramų apliejimui)
    • brendis: 60 gramų
    • pipirai
    • druska
    • maltas muskato riešutas: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus+sviestas (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių keptuvėje įkaitinkite aliejų bei truputį sviesto, apkepinkite iki geltonumo smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus (galite įberti žiupsnelį cukraus bei druskos - tai suteiks skoniui pikantiškumo).
  2. 2. Tada sudedame supjaustytas kepenėles (prieš tai nupjaustome riebalus ir plėveles) bei viską maišydamos pakepiname, kol kepenėlės iškeps - maždaug 5-7 min. Neperkepame, nes bus "guminės".
  3. 3. Viską sumalame blenderiu arba mėsmale kokius 3-4 kartus
  4. 4. Tuomet į keptuvę, kurioje kepė kepenėlės su svogūnais, supilame brendį, suberiame muskato riešutą, paprikos miltelius. Maždaug 60 sekundžių viską pakaitiname, po to sudedame 90 gramų sviesto, pakaitiname, kol išsilydys.
  5. 5. Nukėlę nuo kaitro0s šiek tiek atvėsiname bei supilame į kepenėlių masę. Išmaišome, įberiame pipirų, druskos, ar dar kitų norimų/mėgstamų prieskonių.
  6. 6. Paštetą sudedame į indelius bei apliejame tirpintu sviestu (50 gramų) - šitaip paštetas išsilaikys ilgiau.
  7. 7. Palaikome šaldytuve, kol sustings. Skanaujame!

Rita

Naudingas
(1)
Labai skanu! Rekomenduoju 🙂
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Plėšytos vištienos takai
(1)
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
(1)
Kepta višta su obuoliais
(22)