Autorius apie receptą
Šis receptas sujungia sūrumą, saldumą ir švelnų aštrumą į harmoningą skonio balansą, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Naudojant vos kelis ingredientus, gaunamas itin aromatingas ir sultingas rezultatas, o karamelizuotas marinatas suteikia sparneliams traškią plutelę bei gardų glazūruotą paviršių. Tai vienas iš tų receptų, kuriuos kartojame vėl ir vėl – jis paprastas, greitas ir visada pasiteisinantis.
Šio patiekalo šaknys glūdi Azijos virtuvėje, kurioje itin vertinamas saldžiai aštrus skonis. Rudas cukrus kartu su sojos ir čili padažu sudaro tradicinį glazūros pagrindą, kurio dėka sparneliai tampa ne tik minkšti, bet ir nepaprastai kvapnūs. Tai puikus pasirinkimas, jei norite paįvairinti įprastą vištienos patiekalų repertuarą naujais skoniais.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje vištienos sparnelių galima naudoti vištienos blauzdeles ar petukus – kepimo laikas gali šiek tiek prailgėti dėl didesnio mėsos kiekio.
- Saldų čili padažą galima keisti naminiu – sumaišius medų, čili dribsnius, česnaką ir acto.
- Rudas cukrus gali būti keičiamas kokosų cukrumi arba paprastu baltu cukrumi, jei kito neturite.
- Sojos padažą galima rinktis be druskos (low sodium) arba naudoti tamari – be gliuteno alternatyvą.
- Į marinatą galima įdėti šiek tiek susmulkinto česnako arba šviežio tarkuoto imbiero intensyvesniam skoniui.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Vištieną būtina gerai įmasažuoti marinatu, kad skonis tolygiai pasiskirstytų ir įsigertų į mėsą.
- Marinavimas šaldytuve bent 2 valandas užtikrina intensyvesnį skonį, tačiau jei skubate, bent 30 minučių taip pat suteiks pakankamai skonio.
- Naudojant kepimo popierių ar foliją, išvengsite pridegimo ir palengvinsite kepimo skardos valymą.
- Norėdami dar traškesnių sparnelių, kepimo pabaigoje galite įjungti grilio funkciją kelioms minutėms.
- Likusį marinatą verta pakaitinti keptuvėje iki užvirimo ir naudoti kaip padažą prie patiekimo.
Atsiliepimai
Margarita
Atsakyti