Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže su daržovėmis ir ananasais

2024-12-08 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže su daržovėmis ir ananasais
Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže su daržovėmis ir ananasais – tai patiekalas, kuris sujungia Rytų virtuvės skonius su mūsų kasdieniais ingredientais. Šis patiekalas ne tik džiugina gomurį, bet ir suteikia galimybę namuose mėgautis restorano kokybės maistu. Saldžiarūgštis padažas, derinamas su traškia vištiena, daržovėmis ir sultingais ananasais, sukuria nepakartojamą skonio harmoniją, kuri patiks tiek šeimos nariams, tiek svečiams.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos krūtinėlės filė: galite naudoti vištienos šlaunelių mėsą arba kalakutienos filė.
  • Raudonoji paprika: tinka ir geltonosios arba žaliosios paprikos, kurios suteiks patiekalui spalvingumo.
  • Morka: vietoje morkos galite naudoti cukiniją arba brokolius.
  • Konservuoti ananasai: švieži ananasai arba konservuoti persikai gali būti puiki alternatyva.
  • Bulvių krakmolas: galima pakeisti kukurūzų krakmolu arba kvietiniais miltais.
  • Ryžių aliejus: tinka ir saulėgrąžų, rapsų arba alyvuogių aliejus.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Marinavimas: prieš kepant, vištieną pamarinuokite su prieskoniais ir krakmolu – tai suteiks mėsai papildomo skonio ir traškumo.
  • Daržovių kepimas: daržoves kepkite tik kelias minutes, kad jos išliktų traškios ir neprarastų maistinių medžiagų.
  • Padažo tirštinimas: jei padažas per skystas, įpilkite šiek tiek krakmolo, ištirpinto vandenyje, ir pakaitinkite, kol sutirštės.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1200 kcal 
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 300 kcal 

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlės filė: 500 g
    • Raudonoji paprika: 1 vnt.
    • Morka: 1 vnt.
    • Česnako skiltelė: 1 vnt.
    • Konservuoti ananasai: 4 griežinėliai
    • Bulvių krakmolas: 1 valgomasis šaukštas
    • Citrinos ir laimo sultys: 2 valg. šaukštai
    • Cukrus: 3 valg. šaukštai
    • Kečupas: 4 valg. šaukštai
    • Druska: žiupsnelis
    • Baltieji pipirai: žiupsnelis
    • Maltas imbieras: žiupsnelis
    • Ryžių aliejus: 1 arbatinis šaukštelis 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošimas: Papriką, morką ir ananasus supjaustykite mažais gabalėliais.
  2. 2. Česnako skiltelę sutarkuokite smulkia tarka. Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais.
  3. 3. Vištienos marinavimas: Supjaustytą vištieną pagardinkite druska, baltaisiais pipirais ir maltu imbieru.
  4. 4. Tuomet įmaišykite bulvių krakmolą, kad mėsa tolygiai apsitrauktų.
  5. 5. Padažo paruošimas: Citrinos ir laimo sultis sumaišykite su cukrumi ir 3 šaukštais skysčio iš konservuotų ananasų. Gerai išmaišykite, kad cukrus visiškai ištirptų.
  6. 6. Vištienos kepimas: Keptuvėje įkaitinkite ryžių aliejų. Įdėkite vištienos gabalėlius ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol jie įgaus auksinę spalvą.
  7. 7. Daržovių ir prieskonių derinimas: Į keptuvę su vištiena sudėkite tarkuotą česnaką ir maltą imbierą. Kepkite apie minutę, kol pradės sklisti aromatas.
  8. 8. Daržovių kepimas: Į tą pačią keptuvę sudėkite supjaustytas paprikas, morkas ir ananasus.
  9. 9. Kepkite keletą minučių, kol daržovės suminkštės, bet liks traškios.
  10. 10. Padažo užbaigimas: Supilkite paruoštą padažą ir įmaišykite kečupą.
  11. 11. Gerai išmaišykite, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite apie 5 minutes, kol visi ingredientai susijungs ir padažas sutirštės.
  12. 12. Patiekimas: Patiekalą išdėliokite ant lėkščių. Galite pagardinti šviežiais žalumynais arba citrinos griežinėliais. Skanaus!
Kreminė vištiena su grybais
(5)