Autorius apie receptą
Vištienos kepsnys su morkomis, obuoliais ir sūriu – tai išraiškingas, švelniai salstelėjęs patiekalas, kuris puikiai dera tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Šis receptas išsiskiria netikėtu ingredientų deriniu – vištiena, daržovės ir obuoliai kartu su fermentiniu sūriu sukuria subalansuotą skonio harmoniją. Morkų ir obuolių salstelėję tonai suteikia švelnumo, o sūris – kreminės tekstūros ir sodrumo. Vištienos krūtinėlė, kepama su gardžia daržovių mase, išlieka sultinga ir minkšta. Tai sveikas, skanus ir nesudėtingas receptas, kurį paruoš net ir mažiau patirties virtuvėje turintys žmonės.
Receptas ypač patrauklus tiems, kurie nori valgyti lengvai, bet neprarasti skonio įvairovės. Šį patiekalą galima puikiai derinti su laukiniais ryžiais,
bulvių koše ar šviežiomis salotomis. Receptas tinka ir vaikams, nes turi natūralaus saldumo iš obuolių ir morkų.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vištienos krūtinėlę galima pakeisti vištienos šlaunelių file, jei norite sultingesnės mėsos tekstūros.
- Fermentinį sūrį galima keisti mocarela, „Džiugo“ ar net pelėsiniu mėlynuoju sūriu, jei norite intensyvesnio skonio.
- Obuolius galima naudoti ir rūgštesnius, pvz., „Antonovka“ veislės – tai suteiks daugiau balanso saldumui.
- Vietoje majonezo galima naudoti graikišką jogurtą arba grietinę, kad sumažintumėte riebalų kiekį.
- Raudonėlį galima pakeisti čiobreliais arba Provanso žolelių mišiniu, priklausomai nuo skonio pageidavimų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Vištieną reikėtų lengvai atmušti, kad ji tolygiai iškeptų ir būtų minkšta.
- Morkas ir obuolius prieš kepdami šiek tiek pakepinkite – tai sustiprins jų aromatą ir išryškins natūralų saldumą.
- Nepersistenkite su druska – sūris ir majonezas taip pat turi pakankamai druskos.
- Jei norite traškesnės plutelės, viršų galima pabarstyti tarkuotu sūriu likus 10 minučių iki kepimo pabaigos.
- Patiekalą galite gaminti iš vakaro – per naktį prieskoniai dar labiau susigeria į mėsą.
Atsiliepimai