Vištienos kepsnys su morkomis, obuoliais ir sūriu 👩🏼‍🍳

Autorius apie receptą

Vištienos kepsnys su morkomis, obuoliais ir sūriu – tai išraiškingas, švelniai salstelėjęs patiekalas, kuris puikiai dera tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Šis receptas išsiskiria netikėtu ingredientų deriniu – vištiena, daržovės ir obuoliai kartu su fermentiniu sūriu sukuria subalansuotą skonio harmoniją. Morkų ir obuolių salstelėję tonai suteikia švelnumo, o sūris – kreminės tekstūros ir sodrumo. Vištienos krūtinėlė, kepama su gardžia daržovių mase, išlieka sultinga ir minkšta. Tai sveikas, skanus ir nesudėtingas receptas, kurį paruoš net ir mažiau patirties virtuvėje turintys žmonės.

Receptas ypač patrauklus tiems, kurie nori valgyti lengvai, bet neprarasti skonio įvairovės. Šį patiekalą galima puikiai derinti su laukiniais ryžiais, bulvių koše ar šviežiomis salotomis. Receptas tinka ir vaikams, nes turi natūralaus saldumo iš obuolių ir morkų.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos krūtinėlę galima pakeisti vištienos šlaunelių file, jei norite sultingesnės mėsos tekstūros.
  • Fermentinį sūrį galima keisti mocarela, „Džiugo“ ar net pelėsiniu mėlynuoju sūriu, jei norite intensyvesnio skonio.
  • Obuolius galima naudoti ir rūgštesnius, pvz., „Antonovka“ veislės – tai suteiks daugiau balanso saldumui.
  • Vietoje majonezo galima naudoti graikišką jogurtą arba grietinę, kad sumažintumėte riebalų kiekį.
  • Raudonėlį galima pakeisti čiobreliais arba Provanso žolelių mišiniu, priklausomai nuo skonio pageidavimų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Vištieną reikėtų lengvai atmušti, kad ji tolygiai iškeptų ir būtų minkšta.
  • Morkas ir obuolius prieš kepdami šiek tiek pakepinkite – tai sustiprins jų aromatą ir išryškins natūralų saldumą.
  • Nepersistenkite su druska – sūris ir majonezas taip pat turi pakankamai druskos.
  • Jei norite traškesnės plutelės, viršų galima pabarstyti tarkuotu sūriu likus 10 minučių iki kepimo pabaigos.
  • Patiekalą galite gaminti iš vakaro – per naktį prieskoniai dar labiau susigeria į mėsą.

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlė: 500 g
    • Morkos: 2 vnt.
    • Obuoliai (nedideli): 4 vnt.
    • Fermentinis sūris: 100 g
    • Majonezas („Hellmann's“): 1 valgomasis šaukštas
    • Druska: pagal skonį
    • Vištienos prieskoniai: pagal skonį
    • Raudonėlis: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia, vištienos krūtinėlę reikėjo perpjauti išilgai į dvi lygias dalis, kad gautųsi plonesni kepsneliai.
  2. 2. Tuomet mėsa buvo lengvai atmušta plaktuku, kad taptų minkštesnė ir vienodai iškeptų.
  3. 3. Abi puses apibarstėte druska, mėgstamais vištienos prieskoniais ir trupučiu raudonėlio.
  4. 4. Morkos bei obuoliai buvo nulupti, tada sutarkuoti stambia burokine tarka.
  5. 5. Tada jie buvo lengvai apkepinti įkaitintoje keptuvėje be papildomų riebalų – taip daržovės išlaikė savo natūralų skonį ir konsistenciją.
  6. 6. Fermentinis sūris buvo sutarkuotas smulkia tarka ir sudėtas į dubenį kartu su atvėsintomis keptomis morkomis ir obuoliais.
  7. 7. Į šią masę įmaišėte vieną šaukštą majonezo ir viską gerai išmaišėte, kad susiformuotų vientisa, tepama konsistencija.
  8. 8. Skardą išklosite kepimo popieriumi, o ant jo dėsime prieskoniais pagardintus vištienos kepsnelius.
  9. 9. Ant kiekvieno kepsnio tolygiai paskirstysite paruoštą daržovių ir sūrio mišinį.
  10. 10. Orkaitę įkaitinsite iki 180 °C temperatūros, o kepsnius kepsite apie 35–40 minučių, kol vištiena iškeps, o viršus lengvai apskrus.
  11. 11. Patieksite su laukiniais juodaisiais ryžiais, marinuotomis daržovėmis arba lengvomis salotomis pagal skonį.
Vištienos kepsnys su morkomis, obuoliais ir sūriu 👩🏼‍🍳
Recepto autorius skanukartojam

Atsiliepimai

Lipnūs vištienos petukai
(3)
Kepta vištiena su saldžiarūgščiu padažu
(1)
Vištiena kinietiškai su paprikomis ir pievagrybiais
(1)
Naminiai kibinai su vištiena
(24)
Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais
(1)