Vištiena kinietiškai su paprikomis ir pievagrybiais

2024-10-24 Autorius mitybosdienorastis

Vištiena kinietiškai su paprikomis ir pievagrybiais
„Vištiena kinietiškai su paprikomis ir pievagrybiais“ – tai aromatingas patiekalas, subalansuotas tiek skoniu, tiek sveikatai. Jame dominuoja vištienos mėsa, kuri yra turtingas baltymų šaltinis, padedantis stiprinti raumenis ir ilgam suteikti sotumo jausmą. Paprikos prideda svarbių antioksidantų, tokių kaip vitaminas C, kuris stiprina imunitetą, o pievagrybiai – vertingų mineralų ir vitaminų šaltinis, ypač naudingi stiprinant imuninę sistemą ir sveikatą apskritai.

Galimos ingredientų alternatyvos

Vištienos šlaunelių mėsą galima pakeisti vištienos krūtinėle, jei norite liesesnio patiekalo, arba tofu gabalėliais, jei siekiate vegetariškos alternatyvos. Sojų padažas gali būti keičiamas tamari padažu, kad išlaikytumėte be glitimo variantą, o citrinos sultys gali būti keičiamos obuolių actu, suteikiančiu kitokį rūgšties akcentą.

Patiekalo gaminimo patarimai

Pjaustant vištieną ir daržoves į smulkius gabalėlius, užtikrinsite tolygų jų iškepimą. Kepkite daržoves ant vidutinės ugnies, kad išsaugotumėte jų traškumą ir maistines savybes.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Šiame recepte vištienos mėsa suteikia aukštos kokybės baltymų, kurie yra būtini organizmo ląstelių regeneracijai ir energijos palaikymui. Tuo tarpu paprikos ir pievagrybiai praturtina patiekalą ląsteliena bei vitaminais, padedančiais stiprinti imuninę sistemą ir pagerinti virškinimą. Vienintelis trūkumas yra didesnis natrio kiekis dėl sojos padažo – galima rinktis mažesnio natrio kiekio alternatyvą.

Kalorijos

  • Iš viso kalorijų: 1200 kcal
  • Kalorijos vienai porcijai: 300 kcal 

Ingredientai

    • Vištienos šlaunelių mėsa: 400 g
    • Druska, pipirai, rūkyta paprika: pagal skonį
    • Raudonoji paprika: 1 vnt.
    • Oranžinė paprika: 1 vnt.
    • Rudi pievagrybiai: 200 g
    • Svogūnas: 1 vnt.
    • Česnako skiltelė: 1 vnt.
    • Aliejus kepimui: šlakelis
    • Medus (padažui): 1 valgomasis šaukštas
    • Sojų padažas (padažui): 4 valgomieji šaukštai
    • Citrinos sultys (padažui): pusės citrinos
    • Sezamo sėklos: šiek tiek
    • Ryžiai: pagal poreikį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną supjaustykite mažais gabalėliais ir pabarstykite prieskoniais.
  2. 2. Apkepkite keptuvėje, kol vištiena įgaus auksinį atspalvį, ir atidėkite į šalį.
  3. 3. Paprikas supjaustykite juostelėmis, svogūną – plonais žiedeliais, o pievagrybius ir česnaką – smulkiai.
  4. 4. Išvirkite ryžius pagal pakuotės instrukcijas.
  5. 5. Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus, sudėkite paprikas, pievagrybius, svogūnus ir česnaką. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštės, tačiau išliks traškios.
  6. 6. Kai daržovės apkepa, keptuvės viduryje įkaitinkite sezamo sėklas, įdėkite medų ir ištirpinkite.
  7. 7. Supilkite sojų padažą bei citrinos sultis ir sumaišykite iki vientisos masės.
  8. 8. Į padažą suberkite apkeptą vištieną, gerai išmaišykite, kad ingredientai pasidengtų padažu, ir leiskite viskam troškintis kelias minutes.
  9. 9. Pabarstykite patiekalą papildomai sezamo sėklomis ir patiekite su ryžiais. Skanaus!
  10. 10. Santrauka: Šis patiekalas yra puiki maistinga vakarienė, kupina baltymų ir antioksidantų, svarbių energijos palaikymui ir imunitetui. Tinka tiek šeimos pietums, tiek draugų vakarienei – paprastas, tačiau įspūdingas patiekalas.
Vištiena kinietiškai su paprikomis ir pievagrybiais
Recepto autorius mitybosdienorastis
Salotos su paštetu ir sūriu įdaryta vištienos krūtinėle
(1)
Paprasta lazanija su moliūgu ir vištiena
(1)
Vištienos ir moliūgų troškinys
(20)