Naminis mėsainis su traškia vištiena

2018-11-07 Autorius oSkanu.lt

Naminis mėsainis su traškia vištiena
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 2 mėsainiai.

Ingredientai

    • mėsainių duonelės: 2
    • vištienos krūtinėlė: 200 gramų
    • kukurūzų dribsniai: keturių saujų
    • pomidorai: 1 (didelio)
    • salotų lapai: 4 (didelių)
    • sūris: dviejų riekių (pasirinktinai)
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 20 gramų (arba džiūvėsėliai)
    • aliejus (kepimui)
    • raudonėlis
    • saldžiosios paprikos milteliai (arba kiti mėgstami prieskoniai vištienai)
    Aitriųjų paprikų padažui:
    • pomidorų padažas: 100 gramų
    • česnakai: 2 (susmulkinti)
    • raudonos aitriosos paprikos (be sėklų): 1 (susmulkintos)
    • sojos padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • rudas cukrus: 25 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių galite pasidaryti padažą: į puodą sudedame česnakus bei aitriąją papriką, šiek tiek pakepiname. Tada supilame pomidorų padažą bei kitas sudedamąsias dalis. Išmaišome bei verdame maždaug 10 minučių ant vidutinio kaitrumo ugnies. Padažą suplakame blenderiu bei paliekame atvėsti.
  2. 2. Tuomet darbas su vištiena: vištienos krūtinėles įtriname megstamais prieskoniais bei šiek tiek suplojame plaktuku. Dubenėlyje išplakame kiaušinį, kitoje lėkštėje sutrupiname kukurūzų dribsnius. Įkaitinusios keptuvę, vištieną apvoliojame miltuose arba džiūvesėliuose, paskui kiaušinio plakinyje bei kukurūzų dribsnių trupiniuose. Apvoliotas vištienos krūtinėles kepame gerai įkaitintoje keptuvėje maždaug 5-6 minutes.
  3. 3. Tuo tarpu, kol vištiena kepa, galite pasiruošti kitus ingredientus: pomidorus bei sūrį supjausomei riekelėmis, salotų lapus suplėšome norimo dydžio gabaliukais.
  4. 4. Kad būtų skaniau, bandeles galite trumpam įdėti į orkaitę, tuomet jos bus šiltos bei traškesnės.
  5. 5. Po to šiltas arba šaltas bandeles ištepame padažu, tada dedame salotų lapus bei pomidorų griežinėlius, ant viršaus uždedame keptą vištienos krūtinėlę ir sūrio riekelę. Tuomet sudedame likusius salotlapius, kas mėgsta, galite uždėti ir mėlynojo svogūno griežinėlių. Na ir pabaigoje - užvožiame šį nuostabų mėsainį viršutine duonelės dalimi bei mėgaujamės jo skoniu!
  6. 6. Pastebėjimas: Šis naminis burgeris/mėsainis toks gardus bei sotus, jog net bulvyčių prie jo visai nereikia. Galite patiekti su mėgstamomis salotomis.
Kebabas pitoje su vištiena
(2)