Šis nuostabus plovas su vištiena orkaitėje yra puikus tradicinio plovo interpretacija, pritaikyta šiuolaikinei virtuvei. Nors ir nuo tikro plovo nemenkai skiriasi, šis variantas labai tinkamas gaminti namuose, orkaitėje. Gaminimo procesas yra daug greitesnis ir paprastesnis nei tradicinio
plovo kazane. Tai puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar svečių vaišinimui, kai norite pateikti įspūdingą, tačiau nesudėtingai paruošiamą patiekalą. Ryžiai iškepa sultingi, o vištiena lieka minkšta ir aromatingai prieskoninga. Česnako galvutės suteikia patiekalui nepakartojamą aromatą, kuris sklinda po visus namus. Šis plovas su vištiena orkaitėje tikrai taps jūsų šeimos mėgstamiausiu patiekalu!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje vištienos krūtinėlės galite naudoti vištienos šlauneles be kaulų, kalakutienos krūtinėlę arba net jautieną, kiaulieną ar ėrieną, jei mėgstate stipresnio skonio plovą.
- Jei neturite kumino, galite naudoti kuminą ir kalendrą santykiu 1:1.
- Vietoje trijų rūšių ryžių mišinio tinka ir basmati ryžiai, jasminų ryžiai arba paprastas ilgagrūdis ryžiai.
- Česnakus galima pakeisti česnakų milteliais (1-2 arbatiniais šaukšteliais), tačiau tuomet neteksite to nuostabaus aromato, kurį suteikia orkaitėje keptos česnakų galvutės.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Ryžius būtinai gerai perplaukite, kad plovas nebūtų lipnus. Prieš dedant vištieną į keptuvę, įsitikinkite, kad aliejus pakankamai įkaitęs - taip vištiena gražiai apskrus ir išliks sultinga. Kad ryžiai būtų tobulai išvirti, vandens kiekį reguliuokite pagal ryžių rūšį - basmati ryžiams reikia mažiau vandens nei ilgagrūdiams. Orkaitės temperatūrą galima sumažinti iki 200 laipsnių ir kepti 1 val. 15 min., jei norite dar labiau minkštos mėsos.
Milda
Atsakyti