Vištiena su brokoliais ir anakardžių riešutais

2024-11-19 Autorius Jurgitos skanumai

Vištiena su brokoliais ir anakardžių riešutais
Vištiena su brokoliais ir anakardžių riešutais – tai gardus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis derinys sujungia sultingą vištieną, traškius brokolius ir riešutus, suteikiančius patiekalui ypatingą skonį bei tekstūrą. Be to, šis patiekalas yra greitai paruošiamas, todėl idealiai tinka užimtiems žmonėms, norintiems sveikai ir skaniai pavalgyti.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos krūtinėlė: galite naudoti vištienos šlauneles be kaulų arba kalakutienos filė.
  • Anakardžių riešutai: puikiai tiks migdolai, graikiniai riešutai ar žemės riešutai.
  • Sojų padažas: tamari padažas (be glitimo) arba kokosų aminai gali būti puiki alternatyva.
  • Sezamų sėklos: galite pakeisti linų sėmenimis arba smulkintais saulėgrąžų branduoliais.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Brokolių paruošimas: norint išlaikyti brokolių traškumą ir ryškią spalvą, rekomenduojama juos blanširuoti – trumpai apvirti verdančiame vandenyje ir tuoj pat perkelti į ledinį vandenį.
  • Vištienos kepimas: kad vištiena būtų sultinga, kepkite ją ant didelės ugnies, nuolat maišydami, kol gabalėliai taps auksinės spalvos.
  • Padažo praturtinimas: jei norite intensyvesnio skonio, į sojų padažą galite įmaišyti šiek tiek medaus, česnako ar imbiero.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 800 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 400 kcal 

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 1
    • aliejus
    • anakardžių riešutai
    • sojų padažas
    • brokoliai: 1
    • sezamų sėklos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Brokolių paruošimas: brokolius išskirstykite į mažus žiedynus.
  2. 2. Užvirkite puodą vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir sudėkite brokolius. Virkite 2–3 minutes, kol jie taps ryškiai žalios spalvos, tačiau išliks traškūs.
  3. 3. Tuomet perkelkite brokolius į dubenį su šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą.
  4. 4. Vištienos kepimas: vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ant didelės ugnies. Sudėkite vištieną ir kepkite, nuolat maišydami, kol gabalėliai taps auksinės spalvos ir visiškai iškeps.
  6. 6. Anakardžių ir padažo pridėjimas: sumažinkite ugnį iki vidutinės.
  7. 7. Į keptuvę su vištiena supilkite sojų padažą ir suberkite anakardžių riešutus. Maišydami kepkite dar 2–3 minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės, o vištiena įgaus karamelizuotą atspalvį.
  8. 8. Brokolių pridėjimas: į keptuvę su vištiena ir anakardžiais sudėkite blanširuotus brokolius.
  9. 9. Atsargiai išmaišykite, kad brokoliai tolygiai pasidengtų padažu ir sušiltų. Kepkite dar 1–2 minutes.
  10. 10. Patiekimas: paruoštą patiekalą perkelkite į serviravimo indą. Apibarstykite sezamų sėklomis.
  11. 11. Patiekite su virtais ryžiais arba mėgstamais makaronais.
  12. 12. Santrauka: Vištiena su brokoliais ir anakardžių riešutais – tai greitai paruošiamas, skanus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Šis receptas sujungia sultingą vištieną, traškius brokolius ir riešutus, suteikiančius patiekalui ypatingą skonį bei tekstūrą. Be to, patiekalas yra lengvai pritaikomas pagal turimus ingredientus ir asmeninius skonio pageidavimus.
Vištiena su brokoliais ir anakardžių riešutais

Audronė

Pasigaminau, tik sezamo sėklų neturėjau. Tikrai skanu. :)
Atsakyti
Vištiena su brokoliais ir anakardžių riešutais
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
(4)
Jamaikietiška Jerk vištiena su papajų čatniu ir kokosiniais basmati ryžiais
(2)