Švelnūs ir sultingi vištienos kotletai su majonezu

Autorius apie receptą

Tokie švelnūs ir sultingi vištienos kotletai su majonezu, iškepti keptuvėje, yra patys mano mylimiausi. Atrodo, kad galėčiau juos valgyti bene kasdien. Didžiausias jų minusas tas, kad juose yra naudojamas majonezas, nes šio ingrediento aš įprastai stengiuosi privengti. Tačiau šiame patiekale jis yra privalomas ir jį visada būtinai naudoju. Pamėginkite ir Jūs šį nuostabų vištienos paruošimo būdą, esu tikra, kad Jums patiks! :)


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištiena be kaulų: galima keisti kalakutiena, kuri taip pat yra liesa ir švelnaus skonio mėsa.
  • Svogūnai: vietoje jų galima naudoti šalotinius svogūnus arba porus, kad skonis būtų švelnesnis.
  • Majonezas: galima rinktis lengvesnę versiją – graikišką jogurtą arba grietinę su trupučiu garstyčių.
  • Miltai: tinka ir avižiniai miltai ar manų kruopos – tai suteiks lengvesnės tekstūros.
  • Prieskoniai: galima naudoti česnako miltelius, džiovintą raudonėlį, baziliką ar net šiek tiek aitriosios paprikos, jei mėgstate aštresnį skonį.
  • Aliejus kepimui: vietoje saulėgrąžų aliejaus galima naudoti rapsų arba alyvuogių aliejų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Nepersistenkite su majonezu, nes per didelis kiekis gali padaryti masę per skystą.
  • „Atmušant“ faršą į dubenį ar tarp delnų, sukuriama puri struktūra – tai būtinas žingsnis.
  • Drėgnomis rankomis formuoti kotletus padeda išvengti lipnumo ir suteikia glotnesnę formą.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies – taip išvengsite išorinio apdegimo ir neperkeptos vidinės dalies.
  • Norėdami sveikesnio varianto, kotletus galite iškepti orkaitėje, tačiau jie bus mažiau traškūs.

Ingredientai

    • vištiena be kaulų: 1 kilogramų
    • svogūnai: 2
    • majonezas: 50 mililitrų
    • miltai: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • mėgstami prieskoniai
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištieną sumalkite mėsmale kartu su svogūnais.
  2. 2. Tada į gautą masę dėkite majonezą, miltus, druską, pipirus, prieskonius ir kruopščiai sumaišykite.
  3. 3. Tuomet stenkitės "atmušti" faršą į dubenį arba permetant nuo delno ant delno. Jo konsistencija privalo gautis švelni, orinė, ir jeigu kotletų masė šiek tiek limpa, tai normalu.
  4. 4. Tada drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio kotletus.
  5. 5. Kepkite be paniravimo ant vidutinio kaitrumo ugnies, iš pradžių be dangčio, o apvertus - jau su dangčiu.
  6. 6. Vištienos kotletų visiškai nereikia papildomai troškinti ir juos iškart galite patiekti su mėgstamu garnyru (pvz. pamėgtomis kopūstų salotomis). Skanaus!

Atsiliepimai

Senjora

Vietoj miltų greitai paruošiami, 1 min. avižų dribsniai- sveikiau
Atsakyti
Rageliai, įdaryti daržovėmis ir kalakutiena / vištiena - gimtadieniams, vakarėliams, ar vaikams neštis į pikniką ar iškylą!
(3)
Naminis kebabas lavaše su vištiena
(7)