Greitas vištienos arba antienos širdelių troškinys su daržovėmis

2019-12-06 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Greitas vištienos arba antienos širdelių troškinys su daržovėmis
Labai daug daržovių, šiek tiek mėsos ir itin greitas paruošimo būdas, kai prie keptuvės nebus net kada snausti. Iki šiol visada šį patiekalą rinkdavausi gaminti tik su vištienos širdelėmis, tačiau šį kartą šaldytuve turėjau antienos širdelių ir nusprendžiau pagaminti su jomis. Rezultatas gavosi toks pat geras, o gal net ir geresnis, tad Jūs gamindami pasirinkite tas širdeles, kurias labiau mėgstate, arba tas kurių tiesiog tuo metu turite savo namuose.

Ingredientai

    • ančiukų širdelės: 500 gramų (arba vištienos širdelės)
    • raudonosios paprikos: 1
    • mėlynieji svogūnai: 1
    • pievagrybiai: 200 gramų
    • balzamiko actas: 1,5 valgomojo šaukšto
    • sojos padažas: 1,5 valgomojo šaukšto
    • agavų sirupas: 1 valgomojo šaukšto (arba medus)
    • rūkyta malta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • grūsta čili paprika: žiupsnelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nuo širdelių nupjaustome riebaliukus bei perpjauname išilgai.
  2. 2. Tuomet papriką supjaustome griežinėliais, svogūną - pusžiedžiais, o pievagrybius tiesiog į keturias dalis.
  3. 3. Tada į gerai įkaitintą aliejų sudedame širdeles, pakepame maždaug 5 minutes, nupilame susidariusį skystį, įpilame šlakelį aliejaus ir kepame ant stiprios ugnies nuolatos maišydamos.
  4. 4. Kai tik širdelės pradeda skrusti, beriame papriką, svogūną bei pievagrybius ir ant kaitrios ugnies kepame dažnai maišydamos, kol daržovės suminkštėja.
  5. 5. Po to supilame actą, sojos padažą, agavų sirupą, suberiame paprikas, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišiusios pakaitiname keletą minučių.
  6. 6. Patiekiame su mėgiamu garnyru: virtais ryžiais, virtais makaronais, bulvių koše arba pašildytu tortilijos gabaliuku. Lepinamės!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau širdelių receptų rasite: Širdelių receptai.