Orkaitėje - kepimo rankovėje kepta antiena su bulvėmis

Autorius apie receptą

Antiena yra gurmaniškas patiekalas, kuris dažnai puošia šventinius stalus. Kepant antieną kepimo rankovėje, mėsa išlieka sultinga ir aromatinga, o bulvės sugeria išsiskyrusius sultis, suteikdamos papildomo skonio. Šis receptas puikiai tiks tiek ypatingoms progoms, tiek norint palepinti šeimą savaitgalio pietums.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Antiena: Vietoje krūtinėlės galite naudoti antienos kulšeles ar visą antį.
  • Bulvės: Jei norite įvairovės, bulves galite pakeisti saldžiosiomis bulvėmis arba morkomis.
  • Prieskoniai: Be druskos ir pipirų, galite pridėti čiobrelių, rozmarinų ar lauro lapų, kad suteiktumėte papildomo aromato.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš kepdami antieną, leiskite jai pasiekti kambario temperatūrą – tai užtikrins tolygų kepimą.
  • Kepimo rankovėje susidaro garai, kurie padeda mėsai išlikti sultingai. Tačiau likus 15 minučių iki kepimo pabaigos, prapjaukite rankovę, kad mėsa gražiai apskrustų.
  • Jei norite traškios odelės, prieš kepimą antieną galite aptepti medaus ir sojų padažo mišiniu.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 2400 kcal 
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 600 kcal 

Ingredientai

    • Antienos krūtinėlė: 800 g (tinka ir kitos dalys, galima kepti ir visą antį, tik kepimo laikas bus ilgesnis)
    • Bulvės: 600 g
    • Druska: 1 arbatinis šaukštelis
    • Malti juodieji pipirai: 1/2 arbatinio šaukštelio
    • Česnakas: 3 skiltelės
    • Alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai
    • Švieži čiobreliai: 2 šakelės
    • Citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite antieną: Nuplaukite ir nusausinkite antienos krūtinėlę.
  2. 2. Įtrinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir smulkintu česnaku. Palikite marinuotis 20 minučių kambario temperatūroje.
  3. 3. Paruoškite bulves: Nulupkite ir supjaustykite bulves stambiais gabalėliais.
  4. 4. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir smulkintais čiobreliais.
  5. 5. Paruoškite kepimo rankovę: Įdėkite marinuotą antienos krūtinėlę į kepimo rankovę, šalia sudėkite paruoštas bulves. Užriškite rankovės galus ir padarykite kelias mažas skylutes viršuje, kad išeitų garai.
  6. 6. Kepkite: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Įdėkite kepimo rankovę su antiena ir bulvėmis į kepimo skardą ir kepkite 75 minutes.
  7. 7. Apskrudinkite: Po 75 minučių atsargiai prapjaukite kepimo rankovę viršuje ir padidinkite orkaitės temperatūrą iki 200°C. Kepkite dar 15 minučių, kol antiena ir bulvės gražiai apskrus.
  8. 8. Patiekite: Išimkite iš orkaitės, leiskite antienai pailsėti 10 minučių, tada supjaustykite ir patiekite su bulvėmis.
  9. 9. Santrauka: Šis orkaitėje kepimo rankovėje keptos antienos su bulvėmis receptas yra puikus pasirinkimas norintiems paruošti sultingą ir aromatingą patiekalą. Kepimo rankovė padeda išlaikyti mėsos sultingumą, o bulvės sugeria išsiskyrusius sultis, suteikdamos papildomo skonio. Pasinaudokite pateiktais patarimais ir ingredientų alternatyvomis, kad pritaikytumėte receptą pagal savo skonį.
Orkaitėje - kepimo rankovėje kepta antiena su bulvėmis
Recepto autorius Kristina Zibartė

Atsiliepimai

Tobulas marinatas paukštienai. Kepta antis.
(18)
Lęšių sriuba su antiena
(1)
Antis, marinuota sūryme
(8)
Antienos troškinys su rudaisiais pievagrybiais
(1)