Orkaitėje - kepimo rankovėje kepta antiena su bulvėmis

2024-11-21 Autorius Kristina Zibartė

Orkaitėje - kepimo rankovėje kepta antiena su bulvėmis
Antiena yra gurmaniškas patiekalas, kuris dažnai puošia šventinius stalus. Kepant antieną kepimo rankovėje, mėsa išlieka sultinga ir aromatinga, o bulvės sugeria išsiskyrusius sultis, suteikdamos papildomo skonio. Šis receptas puikiai tiks tiek ypatingoms progoms, tiek norint palepinti šeimą savaitgalio pietums.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Antiena: Vietoje krūtinėlės galite naudoti antienos kulšeles ar visą antį.
  • Bulvės: Jei norite įvairovės, bulves galite pakeisti saldžiosiomis bulvėmis arba morkomis.
  • Prieskoniai: Be druskos ir pipirų, galite pridėti čiobrelių, rozmarinų ar lauro lapų, kad suteiktumėte papildomo aromato.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš kepdami antieną, leiskite jai pasiekti kambario temperatūrą – tai užtikrins tolygų kepimą.
  • Kepimo rankovėje susidaro garai, kurie padeda mėsai išlikti sultingai. Tačiau likus 15 minučių iki kepimo pabaigos, prapjaukite rankovę, kad mėsa gražiai apskrustų.
  • Jei norite traškios odelės, prieš kepimą antieną galite aptepti medaus ir sojų padažo mišiniu.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 2400 kcal 
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 600 kcal 

Ingredientai

    • Antienos krūtinėlė: 800 g (tinka ir kitos dalys, galima kepti ir visą antį, tik kepimo laikas bus ilgesnis)
    • Bulvės: 600 g
    • Druska: 1 arbatinis šaukštelis
    • Malti juodieji pipirai: 1/2 arbatinio šaukštelio
    • Česnakas: 3 skiltelės
    • Alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai
    • Švieži čiobreliai: 2 šakelės
    • Citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite antieną: Nuplaukite ir nusausinkite antienos krūtinėlę.
  2. 2. Įtrinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir smulkintu česnaku. Palikite marinuotis 20 minučių kambario temperatūroje.
  3. 3. Paruoškite bulves: Nulupkite ir supjaustykite bulves stambiais gabalėliais.
  4. 4. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir smulkintais čiobreliais.
  5. 5. Paruoškite kepimo rankovę: Įdėkite marinuotą antienos krūtinėlę į kepimo rankovę, šalia sudėkite paruoštas bulves. Užriškite rankovės galus ir padarykite kelias mažas skylutes viršuje, kad išeitų garai.
  6. 6. Kepkite: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Įdėkite kepimo rankovę su antiena ir bulvėmis į kepimo skardą ir kepkite 75 minutes.
  7. 7. Apskrudinkite: Po 75 minučių atsargiai prapjaukite kepimo rankovę viršuje ir padidinkite orkaitės temperatūrą iki 200°C. Kepkite dar 15 minučių, kol antiena ir bulvės gražiai apskrus.
  8. 8. Patiekite: Išimkite iš orkaitės, leiskite antienai pailsėti 10 minučių, tada supjaustykite ir patiekite su bulvėmis.
  9. 9. Santrauka: Šis orkaitėje kepimo rankovėje keptos antienos su bulvėmis receptas yra puikus pasirinkimas norintiems paruošti sultingą ir aromatingą patiekalą. Kepimo rankovė padeda išlaikyti mėsos sultingumą, o bulvės sugeria išsiskyrusius sultis, suteikdamos papildomo skonio. Pasinaudokite pateiktais patarimais ir ingredientų alternatyvomis, kad pritaikytumėte receptą pagal savo skonį.
Orkaitėje - kepimo rankovėje kepta antiena su bulvėmis
Recepto autorius Kristina Zibartė

Atsakinėjama į Komentarą

Kepti antienos petukai medaus ir garstyčių marinatu
(2)
Antienos ir vištienos kukuliukai su pievagrybių padažu
(1)