Kepta antis su apelsinais, obuoliais ir slyvomis (+ padažas prie anties)

2020-12-23 Autorius Dalia - Gera virtuvė

Kepta antis su apelsinais, obuoliais ir slyvomis (+ padažas prie anties)
Šį kartą antį kepiau ne kaip visada, o susipjausčiau gabaliukais pagal save. Norėjosi kuo daugiau garnyro, o į antį man jo tiek netelpa. Rezultatas gavosi superinis, šio recepto šiemet nekeisčiau į jokį kitą. 

Ingredientai

    • antys: 1
    • apelsinai: 1 (labai didelio)
    • obuoliai: 4
    • džiovintos slyvos: 1 didelės saujos
    • bulvės: kelių
    • česnakas: 2 skiltelių
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • tamsus romas: 0,5 stiklinės
    • druska
    • cukrus
    • rytietiški paukštienos prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išmarinuojame antį (druska, cukrus, česnakas, rytietiški paukštienos prieskoniai) bei sudedame į plastikinę dėžutę ir laikome 2-3 paras.
  2. 2. Jau kepimo dieną užmerkiame slyvas rome.
  3. 3. Tada antį kepame kepimo skardoje. Prieskoniuotą mėsą užpilame vendančiu vandeniu, kad nusiplautų prieskoniai į skardą.
  4. 4. Tuomet supjaustome labai didelį ir sultingą apelsiną į keturias dalis. Tris iš jų įspaudžiame ant anties, o vieną neišspaustą, kurią naudosime padažui, sudedame (odele į apačią) kepti su antimi.
  5. 5. Sandariai uždengiame su folija ir kepame 90 minučių.
  6. 6. Tuomet sudedame bulves bei slyvas. Slyvas sudedame krūvelėmis, kad po to jų nereikėtų po visą skardą gaudyti. Dar po 40 minučių atidengiame foliją ir nupilame visą ten esantį skystį į padažinę. Galite skystį išsemti ir samteliu. Pasigriebiame tuo pačiu sultingą apelsino ketvirtėlį.
  7. 7. Padažinės viršuje susikaupusius riebalus vėl gražiname atgal pas kepamą antį, sudedame perpus pjaustytus obuolius ir dar kartą sandariai uždengiame su folija. Su obuoliais kepame antį 20 min.
  8. 8. Paskui, leidžiame dar maždaug 10-15 minučių ančiai pabūti orkaitėje.
  9. 9. Per tą laiką, padarome padažą: Į nedidelį puodą supilame padažinėje esantį skystį, išspaudžiame kepusio apelsino sultis, supilame nuo slyvų likusį romą ir įdedame medaus.
  10. 10. Viską užviriname ir paverdame maždaug 5 minutes. Žinoma, padažą kaip ir visas sriubas, reikia paragauti ar ko pagal skonį netrūksta. Jeigu jis visiškai jus tenkina, galima pilti į padažinę, traukti iš orkaitės antį ir kviesti namiškius prie stalo. Skanaus!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau anties gaminimo receptų rasite: Anties gaminimo receptai.
Grilyje keptos antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
(6)
Lietiniai blynai su ančiukų širdelėmis ir pievagrybiais
(1)
Keptuvėje kepti karšti sumuštiniai su antiena arba vištiena ir šonine
(1)
Pats skaniausias antienos troškinys orkaitėje
(4)