Antienos troškinys su rudaisiais pievagrybiais

2024-11-24 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Antienos troškinys su rudaisiais pievagrybiais
Antienos troškinys su pievagrybiais – tai gardus ir aromatingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Šis troškinys sujungia sultingą antienos mėsą su pievagrybių sodrumu, sukuriant harmoningą skonio derinį. Be to, patiekalas yra gana paprastai paruošiamas, todėl net ir mažiau patyrę kulinarai galės mėgautis šiuo skanėstu.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Antienos krūtinėlė: Jei neturite antienos krūtinėlės, galite naudoti kitą paukštieną, pavyzdžiui, vištienos krūtinėlę.
  • Pievagrybiai: Vietoje pievagrybių galite naudoti kitus grybus, tokius kaip šitake ar portobello, kurie suteiks troškiniui kitokį, tačiau taip pat puikų skonį.
  • Austrių padažas: Jei neturite austrių padažo, galite jį pakeisti hoisin padažu arba sojų padažo ir cukraus mišiniu.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Mėsos marinavimas: Nors šiame recepte antiena nėra marinuojama, galite ją pamarinuoti su sojų padažu, česnaku ir imbieru, kad mėsa būtų dar sultingesnė ir aromatingesnė.
  • Grybų pasirinkimas: Rinkitės rudus pievagrybius, nes jie turi intensyvesnį skonį, artimesnį miško grybams.
  • Padažo tirštumas: Jei norite tirštesnio padažo, galite įmaišyti šiek tiek kukurūzų krakmolo, ištirpinto vandenyje, ir pakaitinti, kol padažas sutirštės.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1600 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 400 kcal 

Ingredientai

    • Antienos krūtinėlė: 500 g
    • Austrių padažas: 3 šaukštai
    • Šviesus sojų padažas: 2 šaukštai
    • Tamsus sojų padažas: 3 šaukštai
    • Rudas cukrus: 2 šaukšteliai
    • Ryžių actas: 2 šaukšteliai
    • Sezamo aliejus: 1 šaukštas
    • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
    • Česnakas: 3 skiltelės
    • Imbiero šaknis: 1 cm gabalėlis
    • Rudieij pievagrybiai: 400 g
    • Čili pipiro dribsniai: žiupsnelis 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Antienos paruošimas: Antienos krūtinėlę supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite antienos gabalėlius, kol jie taps auksinės spalvos.
  3. 3. Išimkite mėsą iš keptuvės ir laikykite šiltai.
  4. 4. Padažo paruošimas: Dubenyje sumaišykite austrių padažą, šviesų ir tamsų sojų padažus, sezamo aliejų, ryžių actą ir rudąjį cukrų, kol cukrus visiškai ištirps. Atidėkite padažą į šalį.
  5. 5. Grybų ir prieskonių paruošimas: Pievagrybius nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais.
  6. 6. Česnaką susmulkinkite, o imbierą sutarkuokite.
  7. 7. Grybų kepimas: Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėte antieną, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkintą česnaką, tarkuotą imbierą ir čili pipiro dribsnius. Kepkite apie 1 minutę, kol pasklis aromatas.
  8. 8. Tada pridėkite pievagrybius ir kepkite dar 5–7 minutes, kol grybai suminkštės ir šiek tiek apskrus.
  9. 9. Troškinio užbaigimas: Į keptuvę su grybais sudėkite apkepintą antieną ir supilkite paruoštą padažą.
  10. 10. Sumažinkite ugnį ir troškinkite viską kartu apie 5 minutes, kol skoniai susijungs, o mėsa taps minkšta ir sultinga.
  11. 11. Patiekimas: Patiekite troškinį su pasirinktu garnyru, pavyzdžiui, virtais ryžiais, bulvių koše ar šviežiomis daržovėmis.
Grilyje keptos antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
(6)
Įdaryti kiaušiniai su antienos paštetu
(1)
Confit de canard - antienos kulšelės prancūziškai
(2)
Antienos ir cukinijų maltinukai
(1)